Sprengladningen gikk av klokken 08.50 i forbindelse med bygging av en ny vei til en tomt ved «Grønnegarasjen» på Kolltveit.

— Jeg var på vei mot busstoppet da jeg så mannen som sto der og jobbet med noe. Plutselig sa det bare pang, og en masse store steiner kom mot meg. Jeg sprang bort og forsøkte å gjemme meg bak en vegg, sier Fossheim.

Fløy 50 meter

Steinene var opptil 30 centimeter i diameter, og ble slynget omtrent 50 meter av gårde.

— Alt skjedde veldig fort. Jeg så at anleggsarbeideren falt bakover. Han hylte av smerte, sier øyenvitnet.

Den eneste mannen som hadde arbeidet sammen med den skadde, kom velberget fra eksplosjonen. Han kastet seg over mobilen og ringte etter hjelp.

— Han handlet veldig raskt, sier Fossheim.

Etter hvert kom naboer til for å hjelpe, sammen med mannskaper fra ambulanse og luftambulanse.

Fortsatt hardt skadd

Mannen (24) som ble skadd, er fraktet til Haukeland Universitetssykehus med hodeskader.

Ifølge en pressemelding fra Helse Bergen var 24-åringens tilstand fortsatt alvorlig og stabil fredag. Han har vært til operasjon.

Arbeidstilsynet er i ferd med å undersøke saken, etter å ha blitt kontaktet av bt.no.

Sperret av

Området rundt ulykkesstedet var ved 11.30-tiden fortsatt sperret av. I løpet av ettermiddagen ble området bli undersøkt av en sprengningsekspert fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, opplyser Fjell og Sund lensmannskontor til bt.no.

Beboerne i et hus like ved fikk beskjed om at de må holde seg innendørs til området er helt trygt.

Boret feil

Ifølge politiet skal ulykken ha skjedd i forbindelse med oppboring av borehull. Trolig har arbeiderne boret for tett opptil et allerede ladet hull.

Mennene er ansatt i Straume-firmaet Sartor Maskin.

<b>STORUTRYKNING:</b> Politi, brannvesen, ambulanse og luftambulanse ble sendt til ulykkesstedet.
Ane Børhaug
<b>EVAKUERT:</b> Beboerne i dette huset har fått beskjed om å holde seg innendørs ulykken. Politiet sperret av et større område i tilfelle det skulle ligge flere udetonerte sprengladninger i nærheten av ulykkesstedet.
Ane Børhaug
<b>RYKKET UT:</b> Luftambulansen rykket ut fra Bergen for å ta seg av den skadde mannen. Dette bildet av utrykningen ble tatt på Møhlenpris ca. klokken 08.55 i morges.
Ken Rossland
<b>KRAFTIG:</b> Politibetjent Tom Paulsen ved Fjell og Sund lensmannskontor viser frem en av steinene som ble funnet 50 meter fra stedet der eksplosjonen skjedde.
Ane Børhaug
<b>ULYKKESSTEDET:</b> To menn deltok i anleggsarbeidet på Kolltveit da ulykken skjedde. Den ene, en 24-åring, er sendt til sykehus med hodeskader, mens den andre slapp uskadd fra eksplosjonen.
Ane Børhaug