Status klokken 19.50 mandag:

Riksvei 7: Åpen for fri ferdsel. Et snøras stengte riksvei 7 mellom Brimnes og Eidfjord ved Furlo. En geolog vurdert fjellsiden som trygg. Deretter startet opprydningen.

Fylkesvei 107: Åpen for fri ferdsel. Steinraset som gikk ved Jondalstunnelen mandag morgen sperret ett felt på fylkesvei 107 mandag ettermiddag. — Det er ikke trafikale problemer på stedet i kveld, sier vaktoperatør Roger Lemme ved Vegtrafikksentralen.

Riksvei 13: Stengt. Veien mellom Røldal og Nesflaten åpner ikke i dag. Veien ble stengt på grunn av flom og rasfare søndag morgen, og ny vurdering tas klokken 08 tirsdag.

Flere ras i morgentimene

Det var klokken 05.44 natt til mandag at Veitrafikksentralen ble varslet om et steinras på fylkesvei 107 utenfor Jondalstunnelen.

ras2.jpg
2211-TIPSER

— Melder sa steinen var stor som et hus, sa vaktoperatør Stian Rosnes.

Raset har gått på Jondal-siden av tunnelen, og veien var en stund helt sperret. I morgentimene ble ett felt forbi rasområdet åpnet.

Et par timer tidligere, klokken 03.54, ble det meldt om et steinras på riksvei 7, fire kilometer fra Brimnes fergekai retning Eidfjord. Veien ble ryddet og åpnet igjen.

— Det var en som ringte og sa at det var kommet ned en stor stein og litt småstein, men melder klarte å komme seg forbi, sa Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

I 07-tiden ble det meldt om et nytt ras på strekningen, denne gangen et snøras, og veien mellom Brimnes og Eidfjord har vært stengt siden. Ifølge politiet er det verken kjøretøy eller personer i raset.

Flomvarsel sendt ut

Det har kommet en del nedbør på Vestlandet det siste døgnet, og mer er i vente, så Statens vegvesen ber sjåfører være oppmerksomme på både ras og vann i veibanen.

Mandag formiddag sendte politiet i Hordaland ut følgende varsel:

«OBS! Det er meldt om mye vann og mindre ras, snø, stein og is i veibanen flere steder. Kjør forsiktig.»

Norges vassdrags— og energidirektoratet har sendt ut flomvarsel for Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane:

— Mye nedbør og mildt vær søndag og mandag vil gi raskt økende vannføring i mindre elver og bekker. Is i elveløp og is som delvis tetter rør, sluk og avløp medfører økt fare for lokale oversvømmelser.

Syv veier har vært stengt av ras i Sogn og Fjordane i helgen, ifølge NRK