Den 56 år gamle mannen ble tatt av politiet 14. mai, siktet for drap på en 59 år gammel mann. Han skal også ha skadet to andre menn i leiligheten i Michael Krohns gate.

— Fare for gjentakelse

«Voldsforbrytelsene er begått uten noen bestemt foranledning og i beruset tilstand. Siktede synes videre å være en del av et miljø der det inntas mye alkohol. Et vitne har uttalt blant annet at siktede er "stein galen" når han drikker», heter det i kjennelsen fra Bergen tingrett.

FÅR HJELP: Helsepersonell var til stede og hjalp en av de skadde etter drapet i Michael Krohns gate 14. mai 2013.
ODD NERBØ (ARKIV)

Retten mener det er høyst sannsynlig at han vil drikke igjen hvis han løslates. Dermed er sjansen stor for at han kan begå nye tilsvarende kriminelle handlinger, ifølge tingretten.

Han ble varetektsfengslet i åtte uker på grunn av gjentagelsesfare.

Motivet ukjent

Politiet vet ennå ikke bakgrunnen for drapet.

— Vi er temmelig sikre på at rett mann er pågrepet, men motivet er fortsatt ukjent. Siktede har ikke kunnet bidra med å klarlegge dette. Han husker lite, og vi prøver å finne ut hvorfor drapet skjedde, sier Ørjan Ogne, politiadvokat ved Hordaland politidistrikt, til BT.

Mannen hadde en promille på 1,85 to timer etter at han ble pågrepet.

— Vi har to vitner som knytter siktede til gjerningen. De var i den aktuelle leiligheten. Forklaringene deres underbygges også av tekniske funn, forteller Ogne.

Politiet har beslaglagt en rekke kniver, men er usikre på om de er brukt under drapet. Det er ikke synlig blod på noen av dem.

— Vi har sendt knivene til teknisk undersøkelse og avventer svar, sier Ogne.

- Er dere sikre på at rett mann er siktet for drapet?

— Ja, vi er nokså sikre på det.

BT har ikke lyktes å få kommentar fra Jostein Alvheim, mannens forsvarer.

ÅSTEDGRANSKERE: Klokken 00.30 15. mai, litt over seks timer etter drapet på en 59 år gammel mann, kom politiets kriminalteknikere til åstedet i Michael Krohns gate.
Magnus Aamo Holte