Den mystiske mage-epidemien har vært ukens mest omtalte tema i Bergen. Ikke minst har BT-leserne engasjert seg, og redaksjonen har fått mange tips og innspill fra folk med teorier om smittekilden.

Én av dem er en utflyttet bergenser, som synes å huske å ha sett beverdemninger i elven innerst i Svartediket.

— Giardia betegnes mange steder i verden som «beaver fever», og det er vist at bevere kan være kilde for smitte. Send noen på jakt etter spor etter bevere, oppfordrer han i en e-post til tipsbt@bt.no.

— Finner man spor, bør man få fanget og skutt noen bevere, og sjekket om de er infiserte, skriver han videre.

- Står Lyn-supportere bak?

En mannlig innringer holder det for sannsynlig at hundebæsjen som ligger langs Svartediket er årsak til diareen.

Ettersom de fleste syke er voksne mennesker, er flere tipsere opptatt av om smitten transporteres gjennom øl . Den mest konspiratoriske teorien kommer fra en leser som kobler magesjau og cupfinale. Han fikk ideen etter å ha sett den omdiskuterte musikkvideoen til Lyn-supporterne på tv.

— Tanken som slo meg er temmelig søkt, men ganske kreativ: Kunne det være snakk om sabotasje her, spør leseren i en e-post, og mer enn antyder at fienden kan tenkes å spre smitten gjennom Bergens eget ølmerke.

— Dette bekrefter jo bare mitt syn på gale fotballtilhenger, skriver vedkommende.

«Ølsporet»

Flere andre følger «ølsporet», om enn på en litt annen måte. Mange studenter er blitt syke, og denne ungdomsgruppen tilbringer som kjent mye tid «ute på by'n».

Derfor tror flere lesere at smitten blir spredt på restauranter og skjenkesteder.

— Jeg tror at nøkkelen til kilden kan ligge der, skriver en leser.