23-åringen ble kjørt til Legevakten med lettere skader. Han ble sukket i venstre bryst.

— Vi har hørt nå i ettertid at han gjorde det for å ta hevn for sin sønn. Det skal ha vært en konflikt mellom de to guttene, sier Janne Grete Vognstølen, butikkmedarbeider i Cubus sin parfymeavdeling, og vitne til hendelsen som skjedde i går ettermiddag.

En guttegjeng sto like ved siden av henne mens hun betjente en kunde ved en av produkthyllene. Hun registrerte at en eldre mann kom inn og tok kontakt med en av guttene. Så snart 66-åringen fikk bekreftet navnet på den han henvendte seg til, dro han uten forvarsel frem et skrujern og stakk.

— Jeg så ikke skrujernet der jeg sto, og det var ingen skriking eller stor dramatikk. Jeg hørte bare at han sa: «Gud, jeg er blitt stukket», mens han tok seg for brystet, sier Vognstølen.

Etter angrepet med skrujernet beveget mennene seg ut av butikken, mens den skadete dro av seg klærne på overkroppen for å sjekke såret og blodet som rant.

— Vi ringte på vekterne og de kom ganske raskt, sier Cubus-medarbeideren.

Da vekterne kom, var stemningen hissig, men de fikk skrujernet fra 66-åringen og holdt ham i sjakk mens de ventet på politiet.

— Alt var rolig da vi kom til stedet. Vekterne hadde pågrepet 66-åringen, og vi kunne bare ta ham med oss, sier operasjonsleder Konrad Grindeland ved Hordaland politidistrikt.

Politiet har ikke fått full oversikt over bakgrunnen for skrujernangrepet, men de vet at de to involverte kjente til hverandre forut for det som skjedde.

— Det er foreløpig usikkert om vi har grunnlag for varetektsfengsling. Vi jobber med saken, og må avhøre både de involverte og vitner før vi vet nok, sier Grindeland.

Etter det BT erfarer skal det ha toppet seg for 66-åringen fordi han var lei av at 23-åringen og hans kamerater stadig var etter sønnen hans og plaget ham.

En av dem som jobber på Oasen sier til BT at 23-åringen er velkjent på kjøpesenteret.

Vognstølen synes det er ekkelt å ha vært vitne til en voldsepisode inne i butikken, men er likevel ikke sjokkert.

— Nei, det skjer så mye rart rundt omkring på kjøpesentrene. Vi ser så mye her at det skal litt til å sjokkere oss, sier Vognstølen.

VITNE TIL SKRUJERN-ANGREP: Butikkmedarbeider Janne Grete Vognstølen ved parfymeriet på Cubus på Oasen betjente en kunde like ved de to mennene da den ene av dem uten forvarsel stakk den andre med et skrujern i brystet. <br/>FOTO: ØRJAN DEISZ