Rettssaken skulle ha startet i Bergen mandag, men er nå utsatt på ubestemt tid.

— Vi har ikke fått stevnet de tiltalte og har bedt om hjelp fra Interpol. Det er ikke så lett i et tidligere østblokkland, sier politiinspektør Elisabeth Ryen til Bergensavisen.

Det er nå uvisst om de noen gang vil bli straffeforfulgt.

Det var 8. januar i år at de sju mennene ble pågrepet i passkontrollen på Bergen lufthavn Flesland da de var på vei til Antonov-flyet. Kvelden i forveien skal de ha feiret ortodoks julaften med store mengder øl og vodka.

Den 39 år gamle kapteinen, som skal ha hatt en promille på 1,1, sa seg skyldig i å ha brutt lovverket. Han ble i februar dømt til fem måneders fengsel i en tilståelsesdom, og ble senere utvist fra Norge.

Det øvrige mannskapet fikk reise hjem etter avhør eller kortere tid i varetekt. Alle skal ha hatt en promille på mellom 0,2 og 1,4 da de ble pågrepet.

Mannskapet er tiltalt for brudd på luftfartsloven. Den har en promillegrense på 0,2, og dessuten pliktavhold i åtte timer før arbeid.

De tiltaltes forsvarer, advokat Helge Wesenberg, har ikke kommentert saken. I september uttalte han at han ikke hadde vært i kontakt med klientene, og at han ikke visste om de kom til å møte til rettssaken.

Silje Katrine Robinson