1. april og tradisjonen tro. Det er dagen for aprilspøker.

På de lokale nyhetene hos Radio 1 Hits fredag kunne en høre fylkesmann Lars Sponheim gå inn for å forby Buekorps i Bergen. Han begrunnet forbudet med støyforurensing og et gammeldags kjønnsrollemønster.

Det var komiker Rune Andersen som imitere Sponheim, mens byrådsleder Monica Meland selv var med på spøken og var særdeles sjokkert over utspillet.

Hør innslaget her:

BA skrev at det var mulig å tjene penger på egen avføring, mens NRK Hordaland fortalte at bergenserne skulle betale for skattelette til hardinger i kommuner der mastene kommer. BTs april-vri var påbudet om at barnehagebarn må bruke hjelm.

Adecco og Frp Klassekampen hiver seg på avsløringene knyttet til Adecco og Fremskrittspartiet og melder at Frps generalsekretær Geir Mo forlater partiet og tar over som konsernsjef i Adecco. Avisen siterer kilder som sier at «Adeccos virksomhet står godt til Mos verdigrunnlag,» der bruk og kast er sentrale begreper.

Kongepuddel Arne Strand Mange har den siste tiden lurt på hvem som er Anonym og som står bak bokserien som startet med romanen «Kongepudler» i 2006. Nå tar Dagsavisens redaktør Arne Strand bladet fra munnen og sier til sin egen avis at det er han som er Anonym, selv om dette bryter med hans «prinsipper om å være anonym». Han legger til at boka er blitt til i pausene mellom alle TV-opptredenene.

Munch-museet til Dovrefjell

Distrikts-Norge kunne kanskje ønske at Morgenbladets spøk ble virkelighet. Ukeavisen melder at regjeringen planlegger en ny kulturby ved Snøhetta på Dovrefjell. Dette skulle sette en stopper for krangelen om flyttingen av Munch-museet til Bjørvika. Dessuten kan både vikingskipene, Nasjonalgalleriet og Deichmanske bibliotek følge etter.

Ellers kan Statsbygg på sine hjemmesider avsløre hva Nasjonalgalleriets ærverdige bygning på Tullinløkka skal brukes til. Statsbygg er nemlig i ferd med å inngå leieavtale med det britiske spill— og veddemålsselskapet Ladbrokes, som skal bruke blant annet Munchsalen til såkalt live-bet-center. Her skal britene tilby Nasjonalmuseet å henge opp bilder slik at «kunst og store TV-skjermer kan kombineres».

Kaster klærne Distriktenes eget talerør, Nationen, spiller i år på nakenhet og kan avsløre at Sp-nestleder, Trygve Slagsvold Vedum, kaster klærne når han stiller i avisens sexy bondekalender. Han oppfordrer norske bønder til å gjøre det samme.

Sniker du på trikken i Oslo, kan du bli avslørt av Forsvarets tidligere bombehunder, skriver Aftenposten. Hundene har fått ekstraopplæring i å avsløre nervøs atferd og sniffer seg fram til passasjer med dårlig samvittighet.

Billig øl

Språk og alkohol er faste innslag 1. april. NRK Troms melder at Tromsøs ordfører Arild Hausberg vil skifte navn på byens flyplass, til Sàpmi International Airport. Dette som en følge av at Tromsø fra sommeren blir en del av det samiske forvaltningsområdet.

I Sandefjord vil Grans Bryggeri løse problemene bryggeriet har hatt med VM-ølet. Ølet hadde et budskap om at det «satte folk i VM-stemning», noe som ikke var helt forenlig med reklameforbudet mot alkohol. Nå vil bryggeriet kvitte seg med ølet ved å selge boksene for fem kroner stykket – forutsatt at kundene selv kleber lapper over det omstridte budskapet på boksene.

Og som om dette ikke skulle være nok, melder P4 at regjeringen rett og slett vil forby 1. aprilspøker i mediene...

Hvilken av aprilspøkene er den beste? Si din mening i feltet under!