Bergensere og turister strømmet til for å få seg en kulinarisk opplevelse under Matfestivalen 2011.

Om lag hundre produsenter fra gårder i Hordaland og Sogn og Fjordane brakte med seg sine spesialiteter til Bergen sentrum.

Det var stappfullt foran bodene på Bryggen, der du kunne man finne alt fra kjøtt, fisk, grønnsaker, oster og bakverk til honning og urter.

Selger på andre året

Polske Justyna Kvamme prøver Gombe for første gang.

Hun ser litt skeptisk ut, men dommen blir positiv: — Veldig godt, synes hun.

Håkan Fjellestad (11) gliser fornøyd fra andre siden av salgsboden. Det er andre året han tar turen fra Gloppen for å være selger under Matfestivalen.

— Det er gøy, smiler Håkon.

— Og folk flest liker Gomben. Noen synes det er litt merkelig, men det er bare fordi osten er uten kunstige tilsetningsstoffer.

Kommer hvert år

Ved uteserveringen har familiene Jackobsen og Kristiansen slått seg ned. Her står fritert brisling på menyen.

— Man må spise den med både hale og hode, insisterer gjengen.

De har tatt turen ens ærend fra henholdsvis Seim, Osterøy og Åsane for å være med på matfestivalen.

— Vi kommer hit hvert år. Det burde vært sånn hver eneste lørdag! synes de.

LAPPER: Laget på ekte vis.
KATARINA LUNDE