— Vi har store problemer i dag. Det har kokt her siden i morges. Vi saltet i natt. Det regnet. Så frøs det på. Dermed ble det isete. Dessuten er det mindre trafikk i dag. Dette gir mange veldig glatte veier, så i dag må folk sette ned farten, sier Eli Solberg, vaktoperatør i Statens vegvesen til bt.no.

Hun sier det er glatt i nesten hele Hordaland og Rogaland.

Smalt på Kokstad - Saltbilen er ute. Men vi får meldinger om utforkjøringer, sier Solberg.

Det siste døgnet har det skjedd en rekke bilulykker i Bergen og Hordaland.

Politi og ambulanse ble ved halv ett-tiden i natt sendt til en trafikkulykke i Kokstadveien på Kokstad.

— Vi fikk melding om ulykken klokken 00.36. Det er en bil som er involvert i ulykken som skjedde ved innkjøringen til Bergen Airport hotell, sier operasjonsleder Svein Bruarøy i Hordaland politidistrikt til bt.no.

— To menn er skadd og kjørt til Haukeland med ambulanse. Det er ikke mistanke om promillekjøring, sier operasjonsleder Bruarøy klokken 01.45.

Klokken 05.23 fikk politiet melding om at en bilfører hadde kollidert med et trafikkskilt, langs E39 på Frekkhaug.

- Klink is Drøye to timer senere kjørte en bil utfor veien Steinestøveien på Hylkje.

— Vi får meldinger om glatte veier. Spesielt sideveiene i Åsane er utsatt, sier operasjonsleder Øystein Jarland til bt.no.

i 9-tiden kjørte en person av veien i Vallaheiene, ved Nesttun.

— Ingen personskader her heller. Han ringte inn selv, opplyser Jarland.

To timer senere smalt det i Åsane igjen.

— Det var en front mot front-kollisjon ved innkjørslen til Vestlandshallen klokken 11.20. Det skal ikke være personskade, men store materielle skader. Meldingen til oss er at det skal være klink is på veien, sier operasjonsleder Jarland.

I autovernet

— En bil kjørte av veien mellom Stord-brua og avkjøringen på Leirvik klokken 11.30. I 12.00-tiden havnet en bil i autovernet i Fitjar. Det var ikke personskade i noen av ulykkene, sier operasjonsleder Agnar Austerheim i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

KOKSTAD-SMELL: To personer ble fraktet til sykehus etter at de kolliderte i denne bilen.
Bjørn Otto Aarheim