I går ble det kjent at Byrådet ikke vil betale for gratisbuss eller trolleybuss i 2008. Grunnen er at fylkeskommunen har fått ansvar for kollektivtransporten. Innskjæringen vekker oppsikt og leserinnleggene renner inn til bt.no.

Ett av dem kommer fra en anonym eks-gratisbusssjåfør. Han er tydeligvis preget av sin fortid på gratisbussen, og i innlegget «Plan og konsekvens» har han formulert følgende bud for at alle «skal få en trivelig reise»:

1. Bussen kjører etter DIN klokke. Sjåførens klokke er feil, og det kommer ikke flere passasjerer nå likevel.

2. Hvis sjåføren ikke er tankeleser, må han sparkes. Å forvente at noen skal gi tegn når de vil på, er et helt urimelig krav.

3. Når du skal av, gi signal enten ett nanosekund etter at bussen kjører fra forrige stopp, eller fire millisekunder før ankomst.

4. Husk alltid å hoste uhemmet rett ut i luften dersom du er forkjølet. Det er bare hyggelig når noen gir så mye av seg selv.

5. Spør ALLTID sjåføren når avgangstiden er, og hvor ofte bussen går, selv om du står 1 meter fra rutetabellen. En del av jobben er å underholde i pausene.

6. Har du søppel, bare trykk det ned mellom setene, eller slipp det på gulvet. Det er ingen som forventer at du skal ta det med deg.

7. Det er alltid plass til en til i bussen, uansett. Verken sjåfør eller politi har noe med å overholde max passasjerantall.

8. Det er alltid raskere å ta bussen til Kaigaten enn å gå, selv om det er 10 minutter til avgang og pent vær.

9. Når du ser bussen komme, og du har mulighet til å benytte fotgjengerfeltet, vent alltid til den er så nær at den må bråstoppe.

10. Når du ikke er nær et fotgjengerfelt, bare trav rett ut i veien likevel. Ikke se deg for, vi lever for spenningen.

Hva synes du om forslaget fra Byrådet? Si din mening i diskusjonsforumet nederst på denne siden.

BUD NUMMER TO: 9. Når du ser bussen komme, og du har mulighet til å benytte fotgjengerfeltet, vent alltid til den er så nær at den må bråstoppe.
Christiansen, Roar
.. EN MANN MED GODT HUMØR: Bussjåføren blåser ut i form av ti bud på bt.no.