— Siktelsen lyder på salg av narkotika for 791.000 kroner, subsidiært narkotikaheleri, samt oppbevaring av 600 gram hasj og 23 gram kokain, opplyser politiadvokat Sylvia Myklebust ved seksjon for organisert kriminalitet i Hordaland politidistrikt.

Undersøkte voldtekt

I januar i år gikk kvinnen til politiet. Hun sa hun var blitt voldtatt på en fest. Kvinnen ble tatt med på voldtektsmottaket.

Før undersøkelsene på mottaket var ferdiggjort, forlot kvinnen stedet. Politiet kalte inn vitner som hadde vært på festen for å finne ut hva som hadde skjedd.

— Flere opplyste til oss at kvinnen solgte kokain i sitt hjem. Vi ønsket å kontrollere dette og dro ut til boligen hennes, forteller Myklebust.

Flyttet pengene

Der fant altså politiet pengene. Paret er bosatt i en av Bergens bydeler. Kvinnens samboer skal ha ant at det var ransaking på gang og flyttet pengene ut i bilen som sto parkert utenfor.

Da politiet gjennomgikk bilen, fant de en Rimi-pose. I den lå tre mindre plastposer. Inni dem fant politiet store bunker med pengesedler. Til sammen utgjorde sedlene 791.000 kroner. I tillegg ble det funnet 600 gram hasj og 23 gram kokain under ransakingen. Etter det BT kjenner til, skal dette stoffet ha en verdi på rundt 100.000 kroner.

- Sparepengene

Kvinnen og samboeren ble pågrepet 11. januar i år. Noen dager senere ble de varetektsfengslet i Bergen tingrett. Kvinnen var sterkt preget etter at hun var blitt pågrepet. Hun gråt mye under fengslingsmøtet og var svært fortvilet.

Hun har forklart at hun arbeidet som vikar i barnevernet og samtidig var storforbruker av hasj. Paret ble siden løslatt, fordi det ikke var fare for at bevis i saken kunne ødelegges.

— Dette er hennes sparepenger. Hun har tjent dem på lovlig vis. Hun avviser at dette er penger som stammer fra narkotikasalg eller annen form for kriminalitet, sier forsvarer Frode Skogvold.

- Ikke tillit til bankene

BT er kjent med at hun har opplyst at hun tok en rekke vakter som barnevernsarbeider. Hun skal ha forklart at hun tok maksimalt med vakter ivikarstillingen i barnevernet, tjente over 800.000 i året, og sparte 450.000kroner som hun gjemte i bilen.

Hun skal også ha tjent penger på bilsalg sammen med samboeren. Kvinnen har også opplyst at hun hadde leieinntekter.

— Hun har sagt at hun har hatt store kontantbeløp fordi hun ikke har hatt tillit norsk bankvesen, opplyser Skogvold.

- Og hvordan forklarer hun narkotikaen?

— Den har hun oppbevart for en ukjent person, svarer forsvareren.

BT er kjent med at kvinnen har forklart at hun mottok penger for å oppbevare narkotikaen.

Tidligere narkodømt

Torkjell Solbø er forsvarer for den siktede mannen.

— Min klient nekter straffskyld for salg og oppbevaring av narkotika. Han foklarer at han har tjent penger på salg av biler, og dermed er det blitt spart opp et stort pengebeløp. Han sier at også hans samboer har bidratt til sparingen. Dette er altså penger tjent på lovlig virksomhet, ifølge min klient, sier Solbø.

Den siktede mannen ble dømt til samfunnsstraff for narkotikaforbrytelse i 2010, men kvinnen avviser altså at han har noe med beslaget å gjøre.

Politiet tror ikke på forklaringen

Politiet er nå ferdig med å etterforske saken. Myklebust forteller at de har gjennomgått parets økonomi og hvilke utbetalinger barnevernsarbeideren har hatt. Etter det BT får opplyst, skal hun ha vært sykmeldt da politiet slo til i januar i år.

— Vi mener det ikke er mulig at hun har spart opp et så stort pengebeløp. Hun har blant annet forklart at pengene ble oppbevart i kontanter for å unngå skatt. Men hvis pengene er lovlig tjent, er de jo allerede beskattet, sier Myklebust.

Kvinnen har tidligere arbeidet med barn som har vært under barnevernets omsorg.

BT har vært i kontakt med arbeidsgiveren, der kvinnen arbeidet som barnevernsarbeider. Vi får opplyst at kvinnen ikke lenger er ansatt der.

De ønsker ikke å kommentere hvilke arbeid hun har utført..