Ifølge en russisk avis skjøt kongen en bjørn som både var tam og skjenket full slik at den skulle være lett å treffe.

På den måten ønsket jaktarrangøren å forsikre seg om at Juan Carlos ikke kom tomhendt hjem fra utflukten, skriver avisa Kommersant.

Avisa siterer nestsjefen for de regionale jaktressursene i Vologda-regionen, som i et brev skriver at «den sørgelig berusede bjørnen ble et lett bytte. Hans Kongelige Høyhet Juan Carlos felte den med ett skudd.»

En talsmann for det spanske hoffet avviser det han omtaler som «latterlige påstander», og miljøorganisasjonen Verdens villmarksfonds Russland-avdeling tviler også på om historien er sann. Men myndighetene i Vologda har likevel bestemt seg for å granske påstandene.

Dersom de skulle vise seg å ha rot i virkeligheten, er det ikke første gang potensielle byttedyr er blitt skjenket fulle i Russland. Den tidligere sovjetiske presidenten Leonid Brezjnev, som også var en ivrig jeger, hadde problemer med å sikte skikkelig på sine eldre dager. Hjelpsomme medarbeidere skal ha bistått både med å skjenke dyrene fulle, og ved å binde dem fast til trær før presidenten la ut på jakt.