Det klirrer i tallerkener og glass på Bryggeloftet & Stuene. De fire spanjolene sitter ved et vindusbord med utsikt over Vågen og inntar et bedre måltid norsk sjømat. Blåskjell og torsk går ned på høykant.

— Vi har spist både reinsdyr, hjort, kveite og kongereker. Reinsdyr var best, sier Carlos Cuesta.

De andre nikker. Men de er skjønt enige om at spansk mat er bedre.

— Kom til Spania så skjønner du hva vi mener, sier de.

I Spania synes de også utvalget er bedre, samt at det koster mindre.

Spanjolene er på en elleve dager lang bilferie. De besøker Bergen, Ålesund og Trondheim, samt Sverige og Danmark.

— Det beste med Norge og Bergen så langt er naturen og arkitekturen. De fargerike husene er veldig vakre, sier Raquel Martinez.

Bryggeloftet & Stuene har servert norsk mat siden 1910. Restauranten har en jevn strøm av utenlandske turister innom i sommerhalvåret.

— Vi har mange søreuropeere, amerikanere og tyskere. I tillegg har vi også en del russere og asiater, sier eier Terje Svensen.

Turistene bestiller blåskjell, bergensk bacalao, skalldyr, steinbit, pepperflabb, hvalbiff, reinsdyrfilet, hjortemedaljong og elgbiff. Og mye fiskesuppe. Svensen legger vekt på at restauranten ikke skal være noen turistplass, men også en god restaurant for nordmenn. Derfor tar han nesten ikke imot grupper, og er således i takt med tiden.

— Vi skal være en norsk restaurant, ikke en turistmaskin. Jeg tror turistene setter pris på at de kan gå et sted hvor lokale også går for å spise, sier han.

Spanjolene Carlos Cuesta, Angel Javier Caluo og Raquel og Susana Martinez liker norsk mat. Men den kan ikke måle seg med den spanske.<p/>FOTO: HELGE SKODVIN