Det bekrefter regionslensmann Åge Løseth.

— Vi har fått i stand en avtale med hans forsvarer nå nettopp.

Legenes vurdering

Tidligere mandag meldte siktedes forsvarer, Fredrik Verling, at et avhør ikke ville finne sted mandag. Det var også uklart om det ville komme i stand noe avhør denne uken.

Det er ifølge forsvareren hans fysiske og psykiske helsetilstand som gjør at han ikke har vært i stand til å la seg avhøre.

— Det er legene som vurderer dette. Vi følger situasjonen hans dag for dag.

Forkastet anken

Den drapssiktede mannen nekter straffskyld og anket før helgen Bergen tingretts beslutning om varetektsfengsling i fire uker. Gulating lagmannsrett forkastet mandag ettermiddag anken og konkluderte med at den er «forgjeves».

— Grunnen er at samtlige fengslingsvilkår, samt vilkårene for restriksjoner og isolasjon, er oppfylt, skriver retten i kjennelsen, ifølge NTB.

30-åringen anket fordi han hevder at han ikke har noen erindring av å ha vært på bussen, langt mindre å ha drept tre mennesker.

I anken skrev siktedes forsvarer Fredrik Verling at det ikke er noen entydige bevis for at hans klient kan knyttes til drapshandlingene, og pekte på at vitner var avhørt og tekniske bevis sikret.

Dermed var det heller ikke grunn til å frykte at mannen ville forspille bevis, argumenterte han.

19-åring bisettes torsdag

Regionlensmann Åge Løseth bekrefter overfor NTB at politiet jobber etter «noen hypoteser» om hva som lå bak trippeldrapet, men kommenterer ikke spekulasjoner om at uttransportering av kameraten kan ha vært en medvirkende årsak til at 30-åringen noen timer senere satte seg på bussen med en kniv på seg.

Margaret Molland Sanden (19) skal bisettes i Årdal kirke torsdag denne uken. Familien ber om ro rundt bisettelsen og at det blir tatt hensyn i lys av den vanskelige situasjonen.