Politiet oppfordrer alle butikker som har vært utsatt for barberbladbanden til å anmelde tyveriene.

Anmeldelse er bryderi

– Etter det er blitt kjent at vi har arresterte to kvinner fra Litauen, har enda en butikkeier henvendt seg, sier politiførstebetjent Vidar Pollestad.

– Han har hatt besøk av den samme banden, men har ikke anmeldt forholdet tidligere.

Pollestad tror mange lar være å anmelde slike tyveri. Butikkene ser det som mye bryderi som de får lite igjen for, mener han.

Organisert kriminalitet

– Men det er viktig at alle kommer til politiet med anmeldelser. Dette er organisert kriminalitet og skal straffes som det.

– Med bare enkelte sporadiske anmeldelser er det ikke mulig for oss å få disse folkene dømt for annet enn nasking.

Dersom politiet klarer å danne et bilde av omfanget av barbebladtyveriene, vil det komme inn under helt andre straffebestemmelser.

– For mange butikker tar for lett på dette. Nå oppfordrer vi alle som er blitt frastjålet barberblader til å gå gjennom sine overvåkingsbilder og komme til oss.

Vi blir som fluepapir

Politiet er ikke i tvil om at denne banden driver i stor stil. Saken skal ha forgreininger både østover og nordover, ifølge Pollestad.

– Nå er vi nødt til å demme opp for denne utviklingen. Dersom disse får reise hjem og fortelle hvor lett det er å stjele og hvor små straffene er for de få som blir tatt, har vi større problemer neste sommer.

– Vi kommer til å bli som fluepapir på kriminelle, frykter politiførstebetjenten.