Tidligere tirsdag kveld skrev bt.no om en lastebil som ble løftet av vinden på Sotrabroen. Føreren av bilen var Bernt Olsen som jobber i Bring Cargo. Den luftige kjøreturen skjedde da han var ferdig på jobb tirsdag og skulle kjøre til Straume for å parkere arbeidsbilen, en Mercedes Sprinter.

— Jeg kom til Sotrabrua like før klokken 17. Der var ikke noe politi eller noe, og bilene kjørte i begge retninger. Jeg vet at bilen min har stort vindfang, men tenkte det måtte gå bra siden der ikke sto noe politi og dirigerte, sier Olsen.Han kjørte sakte over broen, og var tidvis helt nede i gangfart.

— Det var som å være om bord i en båt, det gynget som bare det, sier han.

- Bilen lettet

Da han hadde kommet ca halvveis over broen møtte han en lastebil. Det var da det skjedde.

— Idet lastebilen passerte løyet det litt, men da den var kommet forbi slo vinden rett i siden på bilen min og løftet bakenden fra asfalten. Det var ganske skummelt, sier Olsen.

Han forteller at han fortsatte over broen, uten å stoppe.

— Jeg tenkte at det kom til å gå bra. Men det at de slapp trafikken over broen fra begge sider synes jeg ingenting om, sier han.

Han forteller at han ringte politiet med en gang han hadde kommet over på fastlandet igjen.

— I og med at vindmåleren var ute stolte jeg på at politiet gjorde jobben sin. Det synes jeg ikke at de gjorde. Jeg fortalte dem hva som hadde skjedd, og at der ikke sto noe politi og dirigerte trafikken, sier han.

Vindmåler konket

Asbjørn Andersen, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, bekreftet like etter klokken 17 tirsdag at vinden hadde tatt tak i en lastebil og løftet den fra Sotrabrua. Like etter innførte politiet enveisregulering av trafikken over broen.

— Vi lar ikke tomme kassebiler og biler med hengere passere. Vi sjekker også lasten på lastebiler, sier politibetjent Geir Hatland til bt.no ved Sotrabrua.

Vindmåleren på Sotrabrua ble meldt ødelagt tidligere tirsdag. Da elektrikerne skulle utbedre feilen, måtte de gi opp. En bil fikk nemlig motorstans på broen da feilen skulle rettes, og skapte kaos og store køer. Ved 21-tiden fungerer vindmåleren fortsatt ikke.

Fortsatt dirigering

— Det er vanskelig å vurdere vindstyrken uten vindmåler. Hvem har ansvaret hvis det går galt? Vindmåleren har vært ute i flere dager. Det er dumt at de ikke har noe mobilt utstyr som kan erstatte den. Dette burde vært ordnet, sier Hatland.

Ifølge Jahn Marøy, vaktoperatøren i Vegtrafikksentralen, er den planlagt fikset i natt.

— Inntil da blir det en subjektiv vurdering vi gjør på stedet. Vi ber folk tenke over at det er mye vind, dette er for eksempel ikke tidspunktet for å krysse broen med en tom tilhenger, sier operasjonsleder Andersen.

Politiet fortsetter å enveisdirigere trafikken på ubestemt tid.

LØFTET: Det var denne bilen Bernt Olsen kjørte over Sotrabrua tirsdag ettermiddag. - Den har stort vindfang, det gjelder å holde tungen rett i munnen, sier Olsen.
BERNT OLSEN
KØ: Her er Sotrabrua bare åpen for trafikk vestover.
GERHARD FLAATEN
PÅ PLASS: Politiet kom til Sotrabrua for å dirigere trafikken.
GERHARD FLAATEN