— Jobben vår er å vise virkeligheten. Et forbud mot dette blir bare som å stikke hodet i sanden, sier Christian Fougner, nyhetsleder ved fotoavdelingen i VG

— Legen har et poeng. Vi bør ikke fremelske røyking, men hvis en person røyker 60 sigaretter under et intervju, er dette et poeng. Røyken er for eksempel en helt naturlig del av TV2-sjef Kåre Valebrokk, sier Fougner.

Derfor har han ikke noe sans for ideen om et slikt lovforbud, og synes ideen er dum..

— Vi har hatt bilde av prinsesse Märtha Louise med røyk nettopp fordi vi mener at hun som idol har et ansvar. Men det norske folks forbilder har også laster, og det ville være galskap å forby denne type bilder, sier Fougner.

Han får støtte av Hans-Tore Bjerkaas, programdirektør i NRK.

— Vi har en veldig restriktiv holdning til det å vise personer med røyk, men et forbud blir helt umulig å forholde seg til. Hvis en popstjerne velger å røyke under et intervju for eksempel, så må vi bare finne oss i det. Vi kan ikke kamuflere virkeligheten fordi vi skal hindre folk i å røyke, sier Bjerkaas.

Han synes ikke det er naturlig å be folk om å legge bort røyken hver gang et kamera står på.

— Nei, men røykerne har selvfølgelig et generelt ansvar for å la være å eksponere sin last, sier Bjerkaas.

Tore Stensåsen, redaktør i Se & Hør, synes tanken bak forbudet er god, men tror aldri at Birger Lærum vil få gjennomslag for det kontroversielle forslaget.

— Dette vil han ikke få noen presseorganisasjon eller medier med på. Vi vil aldri være med på å skjule at kjendiser røyker for å unngå at andre skal begynne å røyke, sier Stensåsen.

Hen hevder at Se & Hør ytterst sjelden viser bilder av mennesker som røyker fordi de synes det har lite for seg, men at når de gjør det, så er det et bevisst valg.

— Vi har for eksempel trykt bilder av en gravid prinsesse Caroline av Monaco med røyk, men dette var en skikkelig fy-fy-sak. Det samme er det når vi viser bilder av de norske kongelige med røyk. Vi fremstiller det ikke som noe annet enn negativt, sier Stensåsen.

Han føler dessuten at kjendisene er bevisst på at de har signaleffekt som idoler.

— Selv de mest ihuga røykerne tar som regel bort røyken når fotografen tar opp kamera, sier Se & Hør-redaktøren.

TV2-sjef Kåre Valebrokk, som også har fremstått både på tv og i aviser som en storrøyker, vil ikke kommentere forslaget.