— Selvfølgelig er klientene til forsvarsadvokater i byen glade for at politiet ikke gjør jobben sin. Jo mindre politi som er på vakt, jo mer fornøyde blir de. Det politiet gjør nå, er omtrent som å plassere en unge i en godtebutikk og si: «Du får ikke spise noe, men det kommer ikke til å være noen som passer på deg den nærmeste timen», sier advokat Carl Christian Grythe Hoff.

- Ler av dem

Også folk med nær kjennskap til narkotikamiljøet i Bergen, bekrefter at politimangelen blir godt mottatt.

— Det er ikke tvil om at det er lettere å slippe unna med ting. Etter at de begynte med disse såkalte demonstrasjonene sine, er det jo nesten ikke politi å se i miljøet, og det flommer over av heroin. Folk ler av dem, rett og slett, sier en tidligere straffedømt mann.

Han får støtte fra advokat Odd Drevland, som har inntrykk av at kriminelle opplever hverdagen som litt enklere for tiden.

— Jeg har forstått det som at noen nok tar litt større sjanser enn de ellers ville ha gjort, fordi de regner med å ikke bli tatt, sier Drevland.

- Sterkt signal

Han er ikke i tvil om at kriminelle har bitt seg merke i at politiledere og fagforeningsfolk gang på gang forteller om mangel på politifolk i gatene.

— Det er jo et sterkt signal til dem som driver med kriminalitet. Det er akkurat som hvis man rett før påske skulle gått ut og sagt at i år har vi ikke kapasitet til å følge med på privatboliger for å hindre innbrudd, sier advokaten.