Moren til offeret foklarer seg i retten om det som skjedde da hennes åtte år gamle sønn ble utsatt for overgrep på en campingplass i Farsund våren/sommeren 2002.

— Han kom hjem og bare spyttet og spyttet. Han pusset tennene og gikk rett og la seg i sengen og skalv. Jeg spurte ham hva det var, men han ville bare være i fred, sier moren.

Forandret seg

Hun forteller om en sønn som forandret helt karakter etter at overgrepet skjedde.

— Vi hadde vært på camping på dette stedet siden 1997, men etter at dette skjedde, så ville han ikke være med, sier moren.

Han har også nektet å dusje på skolen. Han nekter å bade i svømmehall med andre enn de han vet hvem er. Han vil ikke gå steder uten at han føler seg trygg.

— Jeg føler at det mange ganger har vært i ferd med å klikke for sønnen min, sier moren.

Da gutten fortalte om overgrepet en god stund etter at det skjedde, ble moren svært fortvilet da hun skjønte hva som hadde skjedd.

Barne-tv

De gikk til politiet i Farsund den 20.juni, men følte ganske raskt at politiet ikke tok saken særlig alvorlig.

— Min sønn forklarte blant annet at mannen som hadde gjort dette snakket slik som Gullars fra barne-tv eller en onkel fra Osterøy, sier moren og forklarer statsadvokaten at Osterøy ligger utenfor Bergen.

— Jeg fikk også vite at sønnen min hadde slengt det tøyet han hadde på seg den dagen overgrepet skjedde under sengen. Jeg tok det tøyet med meg på politistasjonen, men de ville ikke ha det, sier moren, som på slutten av sommeren 2002 fikk et brev om at saken var henlagt.