• Han kom til klinikken med snop og gaver. Heroinet var gjemt i en tobakkspakke. Målet hans var å få meg til å sprekke.

GARD STEIRO

Det fortalte en tidligere prostituert da hun i går vitnet mot den voldtektstiltalte 63-åringen fra Fana. Hun lo av påstanden om at mannen hadde forsøkt å hjelpe henne ut av rusmiljøet.

— Han ville ikke at jeg skulle slutte. Tvert imot. Jeg har aldri brukt så mye heroin som da jeg bodde hos ham. Flere måneder er blåst ut av hodet mitt. Da jeg fikk plass på en avrusningsklinikk, smuglet han inn en dose til meg. Jeg ble selvfølgelig kastet ut, fortalte kvinnen.

Hun mener 63-åringens eneste mål var å få henne til sengs. Så lenge hun var narkoman, hadde han kontroll over henne. Hvis hun var neddopet, kunne han ta seg til rette.

— Han krevde sex hele tiden. Helst til frokost, kvelds og middag. Han forlangte at jeg skulle være glad i ham og kalle ham kjæresten min, sa kvinnen.

- Rasende over sofasoving

Den uføretrygdete firebarnsfaren er tiltalt for gjentatte voldtekter av fire prostituerte rusmisbrukere. Han nekter straffskyld, men innrømmer at han har kjøpt og solgt store mengder heroin.

— Han plukket meg opp på strøket. Jeg fikk et positivt inntrykk i begynnelsen. Han sa han syntes synd på meg, lot meg overnatte og lagde pytt i panne til meg, fortalte den 30 år gamle kvinnen.

Men etter hvert endret den «snille mannen» atferd. Han ga kvinnen så mye heroin hun ønsket. Til gjengjeld ville han slippe å ligge alene i dobbeltsengen.

— Han ble rasende hvis jeg ville sove på sofaen. Da kjeftet han helt til jeg begynte å gråte. Så ga han meg en kjempedose. Jeg fikk så mye at jeg sluknet. Da gjorde han akkurat som det passet ham.

Flere ganger våknet hun av at 63-åringen hadde samleie med henne.

Mannen med ljåen

Kvinnen forsøkt flere ganger å flytte fra 63-åringens narkohus, men ble alltid lokket tilbake.

— Jeg var flere ganger hos min mor og forsøkte å holde meg nykter. Han kom midt på natten og tilbød heroin hvis jeg ble med ham hjem igjen. Jeg var så dårlig at jeg ville takket ja om det var mannen med ljåen som sto i døråpningen.

Kvinnen mener hun ble manipulert.

— Han hadde meg i sin hule hånd. Jeg ble beskyldt for å utnytte ham. Han var offeret. Jeg var et dårlig menneske fordi jeg ikke ville ha sex med ham hele tiden. Til slutt trodde jeg på ham.

— Hvorfor flyttet du ikke bare? spurte 63-åringens forsvarer, Ann Turid Bugge.

— Han var den eneste jeg hadde utenfor rusmiljøet i en periode. Jeg trodde virkelig han bare var en snill gammel mann. Hadde det ikke vært for at jeg trengte heroin og tak over hodet, ville jeg aldri blitt hos ham.

Uten kondom

Kvinnen brast flere ganger ut i gråt under vitneprovet.

— Det er så vanskelig å snakke om. Jeg føler meg tilgriset og ekkel. Livet mitt er ødelagt. Jeg vil aldri klare å ha et forhold til noen på min egen alder igjen. Han er en utspekulert og ondskapsfull jævel.

Kvinnen har ikke tort å gå til lege på flere måneder. Hun frykter at en helsesjekk vil avsløre at hun er alvorlig syk.

— Han nektet å bruke kondom, men sa at det ikke var farlig for han hadde ikke hatt sex på flere år. Først senere fikk jeg vite hvor mange av jentene på strøket han hadde holdt på med. Jeg er livredd for at han har smittet meg med noe.