Tiltalen mot mannen dreier seg om ubeskyttet samleie, selv om han skal ha visst at han selv var bærer av HIV-viruset. 32-åringen hevder at han ikke visste at han er hivpositiv.

De tre kvinnene i 20-30-årene skal alle ha blitt smittet i Bergensområdet i løpet av 2008 og 2009.

— Strenge beviskrav

Den 32-årige mannen med opprinnelse fra Afrika, ble i mars siktet for å ha smittet tre kvinner med HIV. I april ble siktelsen utvidet til å også gjelde en fjerde kvinne. Det har også vært snakk om en femte kvinne, men tiltalen omfatter bare tre kvinner.

— Det er tatt ut tiltale for tre av tilfellene. I to tilfeller er det ikke tatt ut tiltale. Det er nok fordi det er veldig strenge beviskrav i straffesaker som dette, sier politiadvokat Harald Bilberg til bt.no.

**Les også:

— Fire kvinner HIV-smittet**

- Vesentlig redusert

  • Vi er fornøyd med at tiltalen er vesentlig redusert i forhold til den siktelsen som var tatt ut. Det er fortsatt vår oppfatning at bevisene i saken er tynne, sier tiltaltes forsvarer advokat Erik Grahl-Madsen til bt.no.

**Les også:

— HIV-smittet kvinner**

Ikke voldtekt

  • Én av kvinnene som hevder seg HIV-smittet har forklart at hun ble voldtatt av siktede flere ganger. Det skal ha skjedd mens hun bodde hos 32-åringen en periode, i forbindelse med at hun var asylsøker, sa politiadvokat Harald Bilberg, påtaleansvarlig for saken i Hordaland politidistrikt, til bt.no tidligere i høst.

I tiltalen fra statsadvokaten er 32-åringen ikke tiltalt for voldtekt.

Rømningsfare

Retten fant det overveiende sannsynlig at den siktede kan begå nye straffbare handlinger. Samtidig legges det vekt på at siktede oppholder seg uten lovlig opphold i Norge. Han er uten jobb, og familien bor i utlandet, og politiet er derfor redd siktede vil prøve å rømme landet.

Nordafrikaneren har derfor vært fengslet helt fra mars i år.

Strafferammen for det mannen er tiltalt for er inntil seks års fengsel. Statsadvokaten kan også komme til å nedlegge påstand om erstatning og oppreisning til ofrene.

Saken kommer opp for Bergen tingrett 10. januar.