Etterforskningen av saken startet da en mann i mai i fjor ble forlatt i nærheten av Haukeland universitetssykehus, mørbanket og bare iført en dyne.

Mannen (32) fortalte i et intervju med BT i februar i år at han hadde møtt en bekjent i sentrum, og blitt med ham til hans hjem på Melkeplassen.

– Slo i halvannen time

– Det første som skjedde var at jeg fikk en bjelke i hodet. Så kledde de av meg alle klærne og kastet meg inn i et kott under en trapp. Så slo de. Jeg tipper at de banket løs på meg i omtrent halvannen time, sa offeret.

Han oppga bare ett navn til politiet da de oppsøkte ham på sykehuset, den bekjente som fikk ham med til Melkeplassen. De andre mennene var maskerte.

Politiet startet en omfattende etterforskning, og nå er seks menn tiltalt for mishandling.

– Voldtok med banan

Ifølge tiltalen skal fem av mennene ha slått 32-åringen med en planke og en nødhammer. De skal også ha spylt ham med et brannslokkingsapparat, og voldtatt ham med en banan.

Mennene er også tiltalt for å ha truet 32-åringen mens mishandlingen pågikk. De skal blant annet ha sagt at han ville bli skutt hvis han snakket, samtidig som et håndvåpen ble vist frem.

32-åringen fikk flere kutt i hodet som måtte sys, bloduttredelser og brudd i flere ribbein, i tillegg til væskeansamling i den ene lungen, etter voldsbruken.

– Bestilte mishandling som hevn

En sjette mann (37) er også tiltalt for mishandling. Han skal ifølge påtalemyndigheten ha bestilt volden.

Bakgrunnen skal være en tidligere voldssak, der 37-åringen ble dømt for blant annet å ha boret 32-åringen i skulderen med en drill, og slått ham med en øks.

Ifølge påtalemyndigheten skal 37-åringen ha bestilt mishandlingen mot 32-åringen i mai som hevn for at 32-åringen anmeldte den første voldsepisoden. Alle de seks mennene er derfor også tiltalt for vold og trusler overfor «en aktør i rettsvesenet».

– Truet med å stikke ut øynene

37-åringen er også tiltalt for å ha truet 32-åringen flere ganger i forkant av mishandlingen.

– Neste gang jeg ser deg er du død, skal 37-åringen ha sagt da de to møttes i sentrum i april.

En drøy uke senere skal 37-åringen ha gitt fornærmede beskjed om at han «skulle skjære begge armene av ham», og «stikke ut øynene hans med en syl».

Alle de seks tiltalte har tidligere nektet for å ha noe med volden mot 32-åringen å gjøre.

paul sigve amundsen