Fredag ettermiddag pågrep politiet en 45 år gammel mann som mistenkes for vold mot mannen (66) han bor hos på Voss.

Ifølge politiet har den 66 år gamle mannen fortsatt sår og blåmerker etter den siste voldshandlingen.

— Dette er en veldig stygg sak. Ved bruk av vold og trusler har mannen styrt alle hverdagslige detaljer i fornærmedes liv, som når han skal spise og om han får lov til å gå ut, sier jourhavende jurist Kari Trones ved Hordaland politidistrikt.

- Ble låst inne

Den siktede mannen avhøres søndag ettermiddag av politiet og blir trolig fremstilt for fengsling over helgen. Han flyttet inn til kameraten sin i mai, men det er foreløpig uklart hvor lenge de angivelige voldshandlingene har pågått.

— Fornærmede ble slått, sparket og låst inne hvis han ikke gjorde som han fikk beskjed om, sier Trones.

Politiet rykket ut til leiligheten på Voss etter en bekymringsmelding fra Nav. Der fant de både 66-åringen og 45-åringen.

— Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Siktede ble kjørt til arresten i Bergen, mens 66-åringen ble fremstilt på legevakten. Han er preget av hendelsene som har pågått over tid, sier politioverbetjent Einar Bystøl ved Voss lensmannsdistrikt.

Mange meldinger

Politiet på Voss har flere ganger rykket ut til leiligheten de siste månedene etter ulike meldinger fra naboer. Fredagens pågripelse kom etter en bekymringsmelding fra Nav.

I løpet av sommeren flyttet også en tredje mannsperson (39) inn 66-åringens leilighet. Han er blitt avhørt av politiet og har status som vitne i saken.

- Kjenner denne mannen til at det pågikk vold mot huseieren?

— Han har bodd sammen med dem en tid og har et visst kjennskap til det, ja.

Siktedes forsvarer Ole Petter Drevland sier han foreløpig ikke kjenner til detaljene i saken.