Rundtklokken 17 mandag slo store politistyrker til mot en leilighet på Løvstakksiden.Der fant politiet to menn i 20-årene, og store mengder av det politiet mener er cannabisplanter.

Mennene ble pågrepet på stedet. De ermistenkt for hjemmeproduksjon av cannabis.

— Flere titall planter

Et vitneforteller til BT at politimannskaper, både uniformerte og sivile, bar ut rundt fleretitall planter fra leiligheten, i tillegg til store mengder produksjonsutstyr.

— Politietfylte opp tre-fire politibiler før de ga seg. Det var aluminiumstelt, lamper ogduker, i tillegg til alle plantene. Det virker som om politiet mener de drev produksjoni rimelig stor skala. Det var nesten som hentet fra en episode av tv-serien «Weeds»,sier nabo Elisabeth Thomassen.

Siktet for produksjon

Thomassenfikk med seg pågripelsen fra sin egen leilighet rett over gaten.

— Politietspurte oss om vi ikke hadde kjent en merkelig lukt fra huset i det siste, mendet hadde vi ikke. Jeg syns det er bra at de blir tatt, hvis det stemmer at dedriver med cannabisproduksjon midt i et boligstrøk, sier Thomassen.

Ifølgepolitiet er de to mennene siktet for tilvirkning av narkotika. De ble pågrepetuten dramatikk.

— Jeg kanbekrefte at vi mener å ha beslaglagt cannabis- eller marihuanaplanter i leiligheten.Jeg har ikke oversikt over hvor mye det er snakk om, men det var mer enn énplante, sier jourhavende politijurist Liv Giertsen i Hordaland politidistrikt.

Rykket ut etter tips

De to måregne med å tilbringe natten i arresten. Ingen av dem hadde mandag kveld tattstilling til straffskyld.

— De vilsannsynligvis ikke bli avhørt før i morgen, tirsdag. Vi mener det er skjellig grunn til å mistenkedem for overtredelse av narkotikalovgivningen, sier Giertsen.

Hun ønsker ikke å kommentere detaljene rundt mandagens aksjon ytterligere.

Politiethadde på forhånd fått informasjon om at det kunne være verdt å sjekke ut denaktuelle adressen. Da bestemte de seg for å slå til.