Politiet rykket ut etter melding om at en person slo rundt seg med øks ved Johanneskirken i sentrum torsdag ettermiddag.

— En mann har oppført seg truende med en øks utenfor kirken, sier politiets innsatsleder på stedet, Frank Listøl.

Folk på stedet skal ha klart å ta fra mannen øksen før politiet kom til frem.

— Det var opphetet stemning. Gjestene roet seg ikke ned da politiet kom på stedet heller, så vi måtte bruke litt tid på å få kontroll, sier operasjonsleder Ragnar Lyssand ved Hordaland politidistrikt.

Gjester i konfirmasjon

Truslene skal ha kommet etter krangel mellom flere personer som møttes ved kirken i forbindelse med en konfirmasjon.

— Det er en konflikt mellom to grupper i det vietnamesiske miljøet i Bergen. Vi klarer ikke helt å få tak på hva konflikten handler om, sier Listøl.

Alle de involverte skal være gjester i konfirmasjonen som pågikk i Johanneskirken.

Et vitne som er kjent med konflikten sier til bt.no at det skal ha blitt slengt ukvemsord til personen som grep til øks. Mannen skal ha følt seg plaget over lengre tid.

Vitnet forteller at mannen ikke gikk til angrep med øksen.

Et annet vitne sier til bt.no at det ikke skal dreie seg om en konflikt mellom to grupper, men mellom to enkeltpersoner.

Hentet øks

  • Vi vet ikke om det var planlagt. Det er en helt vanlig øks som man vanligvis bruker til å kløyve ved med, sier Listøl.

Politiet kom til stedet og fikk roet konfirmasjonsgjestene.

— Øksemannen blir tatt med inn til avhør, og vi oppretter en straffesak på ham. De andre partene har fått pålegg om å forlate stedet, sier Listøl.