En 21 år gammel mann ble i ettermiddag varetektsfengslet for fire uker med brev— og besøksforbud, siktet for grov vold. Mannen er siktet for å ha slått 24-åringen i hodet med en hagesaks, slik at han ble påført hodeskader.

– Han har ikke motsatt seg fengsling, sier mannens forsvarer, Fredrik Verling, som ikke vil kommentere om mannen erkjenner straffskyld.

**Les også:

Alvorlig skadet i slagsmål**

En 29 år gammel mann er også siktet for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter. Begge mennene er kjent for politiet fra før.

– Vi skal se hva den videre etterforskningen bringer før vi tar stilling til om også han skal begjæres fengslet, sier politiadvokat Jan Grahl-Madsen.

Alvorlig skadet

Slagsmålet skjedde i et hus i Meland natt til tirsdag, og to menn ble pågrepet i går formiddag. Ifølge politiet er alle de involverte fra området, og de skal ha kjent hverandre fra før.

De tre mennene skal ha oppholdt seg sammen på åstedet forut for voldsepisoden. Hendelsen skjedde i boligen til en av de siktede, og huset ble undersøkt av teknikere fra politiet tirsdag kveld.

En av de siktede skal ha ringt etter ambulanse, som fraktet 24-åringen til Haukeland Universitetssykehus. Akuttmottaket ved sykehuset opplyste tirsdag kveld at 24-åringen hadde kvestingsskader. Onsdag ettermiddag var tilstanden hans alvorlig, men stabil.

Mannen ligger nå på intensivavdelingen, og har ennå ikke våknet opp etter en operasjon. Det er uklart om han vil bli påført varige mén.

Sikrer seg lydspor

Politiadvokat Jan Grahl-Madsen vil ikke gå i detaljer om hendelsesforløpet, og sier at de ønsket å varetektsfengsle mannen på grunn av fare for bevisforspillelse.

– Nå skal vi foreta ytterlige avhør av de siktede i saken, i tillegg til å avhøre ambulansepersonellet som hentet fornærmede. Vi er i ferd med å sikre oss lydfilen av samtalen til AMK, sier Grahl-Madsen.

Politiet vil også avhøre den skadede 24-åringen så snart det lar seg gjøre. Den siktede 21-åringen skal ha vært svært beruset denne natten, og politiet har sikret seg blodprøve.