En hundepatrulje fra Bergen snuste seg like etter klokken 22 fram til en mann som to timer tidligere skal ha vært svært aggressiv og voldelig mot tilfeldige personer ved Dale.

— Ifølge våre opplysninger knuste han først en flaske, som han deretter truet personer med, inne på venterommet ved Dale stasjon. Så slo han ned en 17 år gammel gutt, og sparket ham i hodet mens gutten lå nede, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

Slo lokfører

Men det stoppet ikke der, ifølge politiet. Etter å ha blitt nektet adgang på en buss, klarte mannen å komme seg på et tog mot Voss. Han ble imidlertid kastet av ved Bolstad.

— Det viste seg at han hadde kastet et myntapparat på føreren av toget. Lokføreren mistet bevisstheten, og ble etter hvert kjørt til Voss sykehus. Han har våknet til liv nå, sier Wallestad.

Hendelsene utløste en større politiaksjon. Fem patruljer fra Bergen Nord og Voss rykket ut til Bolstad. Meldinger gikk ut på at mannen hadde løpt fra stedet og tatt seg over elven.

— Det var en politihund som til slutt fant ham i en garasje ved Bolstad. Mannen er nå på vei til Bergen, hvor han vil bli satt i arresten. Vi kjenner ennå ikke mannens identitet, sier operasjonslederen.

17-åringen som skal ha blitt sparket i hodet, ble kjørt til legevakten.

NSB: - Svært alvorlig

Politiet fikk første melding om saken noen minutter over 20 søndag kveld.

Pressetalsmann Erik Lødding i NSB bekrefter at han er blitt informert om at en av selskapets ansatte skal ha blitt utsatt for vold.

— Vi ser svært alvorlig på hendelser som dette, og politianmelder alltid vold mot våre ansatte. Jeg kjenner imidlertid foreløpig ikke de nøyaktige omstendighetene i akkurat denne saken, sier Lødding.

NSB vil nå følge saken opp overfor lokføreren.

— Jeg regner med at politiets etterforskning vil avdekke hva som har skjedd, og så vil vi ivareta vår ansatt på best mulig måte, sier Lødding.