Ved 07-tiden søndag morgen ble Torbjørn Bauge (50) slått i hjel av gjentatte slag mot hodet. Tirsdag ble hans ti år yngre kamerat varetektsfengslet i fire uker, siktet for ugjerningen. Den 40 år gamle eks-bokseren nekter straffskyld.

- Han erkjenner de faktiske forholdene, men sier han og konen ble angrepet, og at han måtte forsvare seg, sier hans forsvarer Kjell Steinsbø.

Slagsmålet skal ha skjedd på kjøkkenet i hjemmet til Bauge og samboeren, i Sagvåg på Stord. Også siktedes kone var til stede. Det skal ha vært mye blod på åstedet, og særlig kjøkkenet skal ha båret preg av kamp.

Ifølge forsvareren tar 40-åringen siktelsen tungt. Steinsbø vil ikke si noe om opptakten til slagsmålet, og sier at hans klient heller ikke forstår det.

- Han aner ikke hvorfor han ble angrepet, sier forsvareren.

- Forsøkte å få dem ut

Etter det BT får opplyst, finnes det forklaringer i saken som tegner et motstridende bilde av hendelsesforløpet. Politiet undersøker opplysninger om at 50-åringen forsøkte å få venneparet ut av huset i minuttene før han ble utsatt for massiv vold mot hoderegionen.

Politiadvokat Thor Buberg ønsket i etterkant av gårsdagens fengslingsmøte ikke å kommentere noe av det 40-åringen, eller de øvrige vitnene, har forklart.

- Vi prøver gjennom avhør og tekniske undersøkelser å danne oss et bilde av hendelsesforløpet og hva som utløste selve handlingen. Politiet har en oppfatning om hva som har skjedd, men det ønsker vi ikke å gå ut med så tidlig i etterforskningen, sa han.

Torbjørn Bauge etterlater seg blant annet en voksen sønn og samboer.

Gode venner

Stordabu Torbjørn Lægreid kjenner både avdøde og siktede godt fra før. Han beskriver saken som totalt ubegripelig og tragisk.

- De var gode venner. Det gjør saken så uforståelig og fortvilende for oss som sitter igjen. Jeg håper at politiet klarer å gi oss et endelig svar på hva det var som skjedde i huset den natten og morgenen, sier Lægreid.

Han har kjent avdøde i mer enn 20 år. De to ble kjent da Bauge drev treningssenter på Stord tidlig på 90-tallet. Han beskriver bestekompisen som en mann alle respekterte - en det var lett å bli glad i.

- I kompisgjengen gikk han bare under navnet «Besten». Han var den som passet på og rettledet oss. Han har hjulpet meg mye, både i gode og dårlige stunder, sier Lægreid.

Stilte alltid opp

Den siktede 40-åringen får også gode skussmål.

- Han som nå sitter i varetekt er en god venn, og vi har vanket mye sammen. Det er med på å gjøre denne saken ekstra vanskelig, sier han.

En annen av Bauges venner, Christian Koppang, fikk den triste beskjeden søndag kveld. Også han ble kjent med avdøde tidlig på 90-tallet.

- Torbjørn var en person som alltid stilte 100 prosent opp for vennene sine, selv om han ikke alltid har hatt det like greit. Nå så han lyst på livet. Det gjør dette om mulig enda mer tragisk, sier han.