Under fredagens fengslingsmøte ba forsvarer Rolf Knudsen retten løslate 18-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste (98), blant annet med bakgrunn i at han opplever tiden i fengselet som svært tung.

Forut for dagens rettsmøte sa osingen til sin forsvarer at han har vært inne på tanken om å gjøre noe drastisk, at han tidvis sliter med selvmordstanker.

— Han har tenkt såpass drastisk, ja. Han forteller at noen dager er verre enn andre. Han står med en svært alvorlig anklage hengende over seg, som han ikke kan bidra til å oppklare noe mer enn det han har gjort, sier Rolf Knudsen.

Bekymret

- Er du bekymret for at han skal gjøre noe drastisk?

— Ja, vi er jo det. Samtidig så gir han uttrykk for at fengselet følger ham tett opp. Det demper bekymringen noe for oss, sier Knudsen, og understreker at klienten hans føler seg veldig godt fornøyd med måten fengselet håndterer ham på.

— Men de kan jo ikke hjelpe ham med den alvorlige anklagen som henger over ham, fortsetter Knudsen.

Rundt 20 familiemedlemmer og venner av osingen hadde møtt opp til fredagens fengslingsmøte, som ble gjennomført for åpne dører. Flere av dem benyttet anledningen til å gi ham en klem.

— Det at familie og venner møter opp for å støtte ham, uansett hva han er anklaget for, gir ham pågangsmot til å holde ut, sier forsvareren.

Ba om 12 uker

Politiet ba om 12 ukers varetektsfengsling for 18-åringen, men fikk kun medhold i åtte nye uker. Osingen anket på stedet.

— Vi mener bevisene er såpass sterke at det bør være rom for å fengsle ham i 12 uker, men tar rettens beslutning til etterretning, sier politiadvokat Ørjan Ogne til bt.no.

Etter det bt.no kjenner til, har politiet funnet en delvis DNA-profil fra siktede under Festes negler, noe som indikerer kamp.

Fra før har det vært kjent at politiet sitter med andre bevis som de mener nagler 18-åringen til drapet.

Blant annet skal osingens DNA være funnet på Hilda Festes bukse. I tillegg mener politiet å sitte på finger- og håndflateavtrykkene hans i Festes blod på åstedet, og mener dette knytter ham direkte til drapshandlingen.

Politiet har også funnet en plastpose med et blodig putetrekk hjemme hos 18-åringen. Blodet skal stamme fra avdøde.

Retten mener, i likhet med politiet, at mistanken mot 18-åringen er sterk, slik saken står nå.

Av fengslingskjennelsen går det frem at retten mener en løslatelse vil bidra til å skape utrygghet, og være egnet til å støte den allmenne rettsfølelsen.

Fulgte fengslingsmøtet

18-åringen ble ført inn i rettssal 6B like før klokken 13. På tilhørerbenkene satt rundt 20 familiemedlemmer og venner av osingen, som har møtt opp for å følge dagens fengslingsmøte.

Tingrettsdommer Helge Lillebø satte retten noen minutter senere. Møtet gikk for åpne dører, men pressen har ikke lov til å referere hva som blir sagt av partene så lenge fengslingsmøtet pågår.

18-åringen smilte mot de fremmøtte flere ganger, tydelig glad for at så mange av vennene hadde møtt opp.

Han satt tilbakelent og rolig i stolen da hele den rystende siktelsen ble lest opp.