— Du, skjønne, æ e nordlending og like ikkje å pynte på begrepan når æ skal si ka æ meine, legger han til for å unnskylde den sterke ordbruken.

BT har tatt lunsjpause i kantinen på Havforskningsinstituttet sammen med et knippe medlemmer av Havforskningsinstituttets partilag av DNA. Vi skal lodde stemningen på grunnplanet i partiet.

Etter at leder Magnus Johannessen i partikorrekte ordelag har forklart at laget synes det er viktigere å revitalisere politikken til Arbeiderpartiet enn å diskutere delt lederskap, skjærer Olsen igjennom:

- Kilder nær Stoltenberg

— Her det noen som setter egne ambisjoner foran eget program. Det nikkes rundt bordet mens Olsen fortsetter: - Og avisene skriver jo selv at dette er kilder som står Stoltenberg meget nær. Dermed vet vi jo hvem de er

Elendigheten begynte da Arbeiderpartiet felte Bondevik-regjeringen. Det var en uklok manøver, mener de fem som har samlet seg rundt kantinebordet.

— Vi har ikke råd til å krangle om lederskapet. Vi må vise velgerne hva moderne sosialdemokratisk politikk er, sier de fem rundt bordet.

Nytt partilag

Partilaget på Havforskningsinstituttet er et av de yngste lagene i Arbeiderpartiet i Bergen. Laget har fem års jubileum i februar. Det teller ca 30 medlemmer og er opptatt både av lokale og sentrale saker. Kristendomsfaget, bybanen, nedbygging av offentlig sektor og opprettelse av havdepartement er en noen stikkord for hva laget har engasjert seg i det siste året.

Jens Stoltenberg er en av partitoppene som har vært på besøk. Dessuten har både tidligere næringsminister Grete Knudsen og stortingsrepresentant Ranveig Frøiland benyttet seg av medlemmenes kompetanse.

Ulykke

— Vi liker ikke å engasjere oss i personstrid. Men kommer det ingen avklaring fra Stoltenberg mandag, blir det åpen personstrid. Det blir en ny ulykke for Arbeiderpartiet, sier partimedlemmene på Havforskningsinstituttet.

SIER STOPP: ý Vi kan ikke tillate at noen få ødelegger Arbeiderpartiet ved at de bare mæler sin egen kake, sier Viggo Jan Olsen( til v.). Han får bekreftende nikk fra Kjell Bakkeplass og Magnus Johannessen, alle medlemmer av arbeiderlaget på Havforskningsinstituttet

SIER STOPP: – Vi kan ikke tillate at noen få ødelegger Arbeiderpartiet ved at de bare mæler sin egen kake, sier Viggo Jan Olsen( til v.). Han får bekreftende nikk fra Kjell Bakkeplass og Magnus Johannessen.
FOTO: ØRJAN DEISZ