— Alt av entreprenører er ute, også i distriktene. Men nå snør det kraftig, og det legger seg også på hovedveiene, sier vaktoperatør Morten Hansen ved Vegtrafikksentralen i Hordaland.

- Burde fordelt seg i rushet

Han forskutterer at det blir trafikkaos i ettermiddagsrushet i dag.

— Kombinasjonen av mye snø og nullføre gjør at folk må belage seg på å bruke lang tid hjem. Det blir sleipt og sporete, sier Hansen til bt.no i 14-tiden tirsdag.

Vær forsiktig, unngå hastverk.

Morten Hansen i Veitrafikksentralen

Helst hadde han sett at bilistene fordelte seg utover, slik at ikke alle setter kursen hjem samtidig.

— Det hadde vært en fordel om folk kunne drøyd litt i forhold til rushet. Men det blir bare ønsketenkning, sier vaktoperatøren i vegvesenet.

Trafikksentralen har ikke fått rapporter om noen spesielle problemområder ennå. Uansett vil de oppfordre folk til å ta det rolig på hjemturen.

— Ta det forsiktig og unngå hastige løsninger, sier Hansen.

«Vaskebrett»

Også politiet spår nytt snøkaos i ettermiddagsrushet.

En del veier er vaskebrett.

UP-sjef Leon Nordanger

— Folk må påregne å bruke lang tid hjem også, er jeg redd for. I 11-12-tiden så veiene bra ut, men nå har det snødd kraftig igjen mange steder, sier UP-sjef i Hordaland, Leon Nordanger.

Han melder om det han kaller «det komplette kaos» i morgentimene, og frykter at det blir et vanskelig ettermiddagsrush, også.

— Vi har en del veier som er vaskebrett. Dessuten er det mange hodeløse sjåfører som ikke har gjort jobben sin, og ikke er godt nok skodd for vinterføre, sier Nordanger.

I Fyllingsdalen, i retning mot sentrum, var det stor kø i 16-tiden tirsdag ettermiddag.

— Køen går minst fra Løvstakktunnelen til Fyllingsdalen teater, sier hun.

Anmeldt for toskeskap

Han forteller at flere bilister har blitt anmeldt av politiet etter å ha kjørt med slitte dekk og blitt stående fast i dag tidlig.

— Vi kan bare anmelde de groveste tilfellene. Men da er det folk som har påført sine medtrafikanter betydelige forsinkelser på grunn av toskeskap. Reaksjonen for slikt blir stort sett bøter på en del tusen, sier han.

Også buss- og banereisende må belage seg på lang reisetid i dag, ifølge Skyss.

— Folk må kle seg godt og beregne god tid når de skal reise, sier Camilla Lundberg Berntzen, kommunikasjonsrådgiver i Skyss.

Bybanen har hatt forsinkelser på grunn av trafikkulykken tidligerei dag, men skal være i rute igjen fra cirka klokken 14.30. Ellers er det store forsinkelser på bussene.

BUSS PÅ TVERS: Ved Alvøen i ettermiddag.
JO HJELLE
STO FAST: Denne lastebilen sto fast i Møllendalsbakken i ettermiddag.
GEIR MARTIN STRANDE
PÅ KANTEN: Erlend Folkvord havnet nesten utfor kanten da bilen hans skled i Birkelundsbakken i dag.
GEIR MARTIN STRANDE