– Jeg var hjemme da datteren min kom gråtende fra skolen og fortalte hva som hadde skjedd. Hun var rystet, mest på grunn av sjokket over å ha fått en knyttneve i skulderen, forteller moren til tiåringen.

Elevene hadde vært i gymsalen for å øve på en forestilling 18. september. Den kvinnelige assistenten ville ha elevene sittende pent på rekke.

– Hun ble sur på meg fordi hun trodde jeg ikke satt på rekke, og slo meg to ganger i skulderen med knyttet hånd, forteller tiåringen.

Jenten forteller videre at hun ble holdt fast i håndleddene. Hun sparket assistenten på leggen for å komme seg løs, og klatret deretter opp i ribbeveggen.

– Hun tok tak i ankelen min slik at jeg mistet grepet, falt ned og fikk vondt. Jeg ble redd, jeg trodde ikke noen på skolen kunne gjøre noe sånt, sier jenten.

**Les også:

Mener skolens håndtering har vært god**

– Nektet først

Storebroren, som også var til stede, forteller at han prøvde å forsvare søsteren.

– Jeg ble kastet ut av gymsalen og låst ute i regnet. Der sto jeg i en halvtime i bare sokkelesten før vaktmesteren slapp meg inn.

Etter hendelsen nektet datteren å delta på noe som helst. Hun gikk ganske enkelt rett hjem. Der ventet mor.

– Jeg ble ikke kontaktet av skolen i det hele tatt. Det er et kraftig regelbrudd.

Hun dro opp til skolen, hvor hendelsen ble benektet, ifølge mor.

– Først da andre elever bekreftet min datters historie, måtte assistenten innrømme at hun likevel hadde rørt min datter. Jeg reagerer på at datteren min blir mistrodd.

Dagen etter ble det tatt kontakt med skoleseksjonen i Bergen kommune. De var ikke informert, men lovet å ta tak i saken.

– Jeg fikk ingen tilbakemelding før jeg selv tok kontakt igjen. Jeg har stått for all kontakt i denne saken, sier mor.

Byttet skole

Rektor har siden bedt om unnskyldning. Den skoleansatte ble sykmeldt, men skal være tilbake i jobb i redusert stilling. BT kjenner til at flere foreldre har reagert på oppførselen til assistenten.

Etter hendelsen har familien tatt tre barn ut av skolen og flyttet dem over til en annen skole. De har også politianmeldt assistenten. Det bekreftes av politioverbetjent Per Størksen ved Fana politistasjon.

– Saken er etterforsket på vanlig måte. Det har vært en del barn til samtaler her sammen med foreldrene, sier Størksen.

– Det er ulike fremstillinger og vi har ikke trukket noen konklusjoner ennå.

Ifølge moren skulle skolen formidle til politiet hvem som var vitner til hendelsen.

– Her har broren blitt «uteglemt». Datteren vår har heller ikke fått forklare seg for politiet.

– Et overgrep

Episoden har fått konsekvenser for datteren, som nå går til psykolog en gang i uken.

– Datteren min har flere eldre brødre og er vanligvis ganske tøff. Men etter dette ble hun engstelig og fikk ikke sove. Hun ble ikke fysisk skadet, men dette er et overgrep fra en person som man har tillit til skal passe på barnet, sier moren.

Er vold i skolen et utbredt problem? Diskutér.

KRITISK TIL SKOLEN: ¿ Hadde skolen lagt seg flat og beklaget hendelsen med en gang, kunne datteren min hatt en mulighet til å bearbeide dette på en skikkelig måte. I stedet ble hun mistrodd, sier moren.
Odd Mehus