• Det er ikke til å komme forbi at vi har slåss mot vindmøller i det kommunale systemet, sier rektor Per Moland ved Paradis skole.

Arbeidstilsynet har påpekt fukt, sopp, lekkasje og dårlig luftkvalitet i gymsalen, skolefritidsordningens lokaler, og på inspektørkontoret ved skolen.

— Innen 1. september har vi fått pålegg om å sette i verk tiltak for å redusere risikoforholdene, sier rektor Moland.

— Vi er veldig fornøyd med at Arbeidstilsynet har vært her. Dette er ikke godt nok. Vi merker godt at det ikke er penger til vedlikehold i det kommunale systemet. Jeg skulle ønske det var mer penger til langsiktig vedlikehold, sier Moland.

508 elever går på Paradis skole.

— Jeg tror dette er et generelt problem for de eldre skolene i Bergen, sier Moland. De eldste bygningene på Paradis skole er om lag 100 år gamle.

Selv om vannet trenger inn gjennom veggene, malingen faller av, og sopp tyter ut, virker det som skolen har gjort sitt beste for å skape et trivelig miljø. Lokalene til skolefritidsordningen i kjelleren er fuktige, men rommene er pusset opp. De inneholder blant annet teaterscene, kjøkken, lesekrok og lekehjørne.

— Det er kjekt å være her, sier Per Kristian Haldorsen (9) som sitter og leser. Han ser uforstående på oss når vi lurer på om han synes inneklimaet er dårlig.

FÅR IKKE PENGER: - Som å slåss mot vindmøller, sier rektor Per Moland om jobben med å skaffe penger fra kommunen til utbedring av manglene.<p/>FOTO: TOR HØVIK