• Ottar-kvinnene kunne hatt godt av å komme seg ut blant prostituerte, sier stortingspolitiker Heikki Holmås.

Den unge bergenseren på SVs Oslo-benk er en av politikerne som henges ut som horekunde på plakater i Bergen og hovedstaden.

— Jeg synes jo ikke det er noe artig å bli presentert som en potensiell sex-kjøper. Men ok, dersom Ottar mener det tjener deres sak å gå løs på meg på denne måten, så får det være greit. Det tåler jeg, sier han til bt.no.

Holmås synes Ottars kamp for kriminalisering av sex-kjøp er et selvmål av dimensjoner. Eller som han sier: «De skyter seg selv i foten med bazooka».

— Flere av dem kunne hatt god nytte av å komme i kontakt med de prostituerte. Du kan ikke kjempe for likestilling, og samtidig gjøre forholdene verre for en av de mest utsatte kvinnegruppene i verden, sier SV-politikeren.

— Hva mener du?

— Virksomheten til prostituerte knyttes mer opp mot kriminalitet. Flere vil knytte til seg halliker, noe som nesten ikke finnes i Norge i dag. Færre kvinner vil komme i kontakt med politiet. Barnevernet får store problemer med å finne unge jenter i miljøet. Dersom Ottar vil overbevise meg om at så ikke er tilfelle, får de møte meg til debatt. Ikke henge opp plakater.

HENGES UT: Slik presenteres SVs Heikki Holmås' på plakater rundt i byen. - Ikke artig i hele tatt, sier han til bt.no.