Omgitt av seks uniformerte politifolk på tiltalebenken svarte hovedtiltalte Jarle Olsen (26) og de to andre tiltalte "nei" på spørsmålet om skyld i overlagt drap. Olsen varlset imidlertid at han vil erkjenne straffskyld for legemsfornærmelse, før han ble avfeid av rettens administrator, Helge Lillebø.

— Det får vi komme tilbake til, sa dommeren bryskt.

Begge Olsens medtiltalte svarte "Ikke etter tiltalen" da de ble stilt skyldspørsmålet.

Ankebehandlingen av Åsane-saken tok til klokken 0932 onsdag morgen i Gulating lagmannsrett. Rettssaken ble innledet med en vurdering av om jurymedlemmene som møtte frem var habile, slik rutinen er i straffesaker. Ett av medlemmene ble erklært inhabil, ettersom broren hans har avgitt politiforklaring i saken.

Senere i formiddag vil aktor Gert Johan Kjelby holde sitt innledningsforedrag. Deretter er det ventet at hovedtiltalte Jarle Olsen vil måtte forklare seg. Det er satt av inntil seks uker til saken.

Oljearbeider Øyvind Bjarte Madsen (29) ble funnet skutt og drept i en lenestol i Åsamyrane 283 onsdag 19. april 2000.

De tiltalte:

Jarle Olsen (26) , av politiet utpekt som "Bergens farligste mann". Påtalemyndigheten mener den tidligere kickbokseren er hjernen bak drapet. Olsen ble i byretten dømt til 21 års fengsel og fem års sikring.

Tor Helge Flaten (27) , beryktet for brutalitet og tidligere dømt for å ha torturert en ungdom med nøtteknekker og hvitløkspresse. Aktoratet hevder det var Flaten som skjøt, mens Flaten hevder tiltalte nummer tre er den skyldige. Flaten ble dømt til 18 års fengsel og fem års sikring i byretten.

Tiltalte nummer tre (26) , sprøytenarkoman som ble trodd i byretten. Har innrømmet at han var til stede, men hevder det var Flaten som skjøt. Tiltalte nummer tre ble dømt til åtte års fengsel for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge.

Jarle Olsen.