I de tidligere politiavhørene har 26-åringen nektet straffskyld, og begrunnet det med at han handlet i nødverge. Nå har han kommet til en annen konklusjon.

— Når man ser på etterforskningen og min klients opplevelse av situasjonen, så er han fortsatt av den oppfatning at det foreligger nødverge. Han ser likevel at handlingen hans ikke var forholdsmessig med tanke på utfallet. Han erkjenner derfor straffskyld, sier 26-åringens forsvarer, advokat Arild Dyngeland.

Han sier klienten har kommet til konklusjonen etter å tenkt seg grundig om gjennom fire uker i varetekt.

Tøffe uker

— Han har hatt fire tøffe uker, og har tenkt mye både på folk rundt seg og på fornærmede. Han ønsker å bli ferdig med dette, og har kommet til at dette standpunktet er det beste, sier Dyngeland.

26-åringen samtykker til fortsatt varetektsfengsling. Fengslingsmøtet vil skje som såkalt kontorforretning i morgen, det vil si at det ikke blir noe rettsmøte der partene er til stede.

Hva som egentlig skjedde da Hamre ble knivstukket, er det delte meninger om blant dem som var til stede på åstedet. Flere av de involverte skal også ha endret sin egen forklaring underveis.

Hamre, hans samboer og en venninne skal ha blitt oppsøkt i leiligheten av 26-åringen, hans eks-kjæreste og en venninne. Det endte med en slåsskamp mellom 26-åringen og Hamre, der sistnevnte ble knivstukket.

- Kranglet om sminke

På forhånd skal det ha vært en krangel mellom to av kvinnene om noe sminke. Etter det bt.no kjenner til har politiet også konfrontert de avhørte med påstander om at bakgrunnen for besøket var et narkotikaoppgjør.

Etter tre dagers leting fant politiet en kniv de mener er drapsvåpenet. Etter det bt.no kjenner til, ble kniven funnet utendørs.

— Vi mener å ha brakt på det rene hvordan kniven havnet der den ble funnet, men jeg kan ikke si noe nærmere om det nå, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold.

Kniven har blitt sendt til tekniske undersøkelser. Resultatene er ennå ikke klare, opplyser Krogvold.