— Byrådet gir oss ikke mulighet til å være konstruktive, sier lederen for Norsk Kommuneforbund i Bergen, Ronald Berntzen.

Byrådets sparepakke ble presentert i dag, men de ansattes organisasjoner er først koblet inn den aller siste uken.

— Å forvente seriøse innspill fra oss over bordet så sent i prosessen blir for dumt.

Kommuneforbundet mener de urettmessig er blitt beskyldt for ikke å ville omstille og effektivisere. Berntzen mener god omstilling og effektivisering ødelegges av politikere som har for dårlig tid.

— Kravet fra byrådet om å spare 42,5 millioner kroner er helt tradisjonell økonomisk tenkning, som vi vet ikke gir resultater. I stedet for effektivisering blir det lite gjennomtenkte kutt i stillinger som bare fører til dårligere tjenestetilbud.

Berntzen vil ha omstilling som de ansatte er med på, som ansatte påvirker innholdet i, som inspirerer og gir synlige resultater, omstillinger som fører til at man får mer kommunal tjeneste igjen for pengene.

— Det blir det ikke dersom man bare bestemmer seg for å kutte et millionbeløp.

Byrådsleder Anne-Grete Strøm-Erichsen sier at de ansatte er tatt med på omstillingen.

— Hva betyr egentlig det. Vi fikk vite om dette på et møte for halvannen uke siden. Ikke et papir ble fremlagt. På et møte onsdag i forrige uke fikk vi vite litt mer, men noen brukermedvirkning er ikke dette snakk om. I denne prosessen er vi bare gisler, sier Berntzen.