— Dette er vandalisering av en nydelig grønn lunge i bydelen, sa Eli Marie Soltvedt da Bergen kommune mandag begynte å gjerde inn parken mellom Fridalen skole og Årstad brannstasjon.

Brannstasjonen skal bli barnehage, og 3000 kvadratmeter av parkområdet som kalles Skolemarken skal gjerdes inne og forbeholdes barna på dagtid.

- Ingen klagde Soltvedt og Svein Halvorsen var blant dem som ikke hadde fått nabovarsel. Etter å ha sjekket, innrømmer oppvekstbyråd Hans-Carl Tveit tabben.

— Det er to eiendommer i Slettebakksveien som også burde hatt nabovarsel, sier Tveit.

Norconsult har gjort varslingsjobben for kommunen. Nå lover Tveit at også naboer som ikke har fått varsel, skal få mulighet til å uttale seg.

— Men ingen av de andre naboene som har fått varsel, har hatt noen innvendinger, sier Tveit.

Byantikvaren og Grønn Etat har også vært involvert. Ingen av instansene hadde noe å utsette på gjerdet som nå settes opp i friområdet.

Vil stoppe arbeidet Til de av bt.nos lesere som i kommentarfeltet kritiserer Tveit for ikke å ha satt seg godt nok inn i saken, sier han:

— Jeg kunne ikke svare konkret på BTs henvendelse fordi journalisten ringte meg etter at jeg var gått fra jobb mandag. Alle dokumentene lå på jobb. Jeg skal ikke ha på meg at jeg ikke kjenner saksfeltet.

Tveit tror ikke kommunen har brutt plan- og bygningsloven. Likevel vil nabo Eli Soltvedt undersøke om hun kan kreve oppsettende virkning siden hun ikke har fått varsel.

— Har jeg det, vil jeg kreve oppsettende virkning omgående, sier Soltvedt.

I så fall vil arbeidet stanse inntil kommunen har alle godkjenninger i orden.

Bergens Tidende