Bevæpnet med kniv og jernstang angrep 27-åringen sin datters lærer på Kvarteret. Opptrinnet ble filmet — se videoen her.

I dag må mannen møte i retten, tiltalt for grov legemsbeskadigelse og drapstrusler.

— Jeg skulle skjære penis av ham, innrømmet 27-åringen i retten. Planen var å først slå læreren bevisstløs med jernstangen. Han fryktet ikke at læreren skulle gjøre motstand.

— Det hadde vært kult. Da fikk jeg se hva slags mann han er, sa 27-åringen.

Frustrert

27-åringen erkjente straffskyld for å ha angrepet læreren. Han nekter imidlertid for å ha truet med å drepe læreren, og for å ha brutt besøksforbudet mot fornærmede. 27-åringen innrømmer likevel at han snakket om å drepe.

Mannen forklarte i retten i dag at han var frustrert fordi han mente at lærerens omgangskrets spredte rykter om at han skal ha fått sin datter omskåret, og at han ringe politiets operasjonssentral en ettermiddag i januar.

— Jeg sa at jeg skjønte ikke hvordan den mannen som misbrukte datteren min kunne gå rundt fritt. Jeg sa at politiet måtte gjøre noe med den mannen. Jeg sa masse rare ting, og jeg sa at jeg skulle drepe ham, hvis de ikke arresterte ham. Men jeg sa ikke at jeg skulle drepe ham "i natt", forklarte 27-åringen.

Etter samtalen med operasjonssentralen ble 27-åringen bedt om å komme inn til politistasjonen, der han måtte tilbringe natten. Han ble deretter ilagt besøksforbud mot læreren.

Jernstang 27-åringen forklarte at episoden på Kvarteret oppsto etter at læreren kom inn på en restaurant i byen der tiltalte satt.

— Han ville irritere meg, sa 27-åringen.

Han gikk derfor og kjøpte en kniv. Utenfor Kvarteret fant han en jernstang.

Med kniven i bukselinningen under jakken og jernstangen i hånden gikk han inn på Kvarteret, mot læreren.

— Han begynte å løpe som en småjente. Jeg prøvde å slå etter ham. Jeg sa bare "kom igjen, mother fucker", forklarte 27-åringen, som nekter for at han sa han skulle drepe læreren.

Fornærmede løp mot utgangen, mens to vitner holdt 27-åringen tilbake.

— Da mistet jeg jernstangen, fortalte han.

Læreren kom seg ut, og fikk hjelp til å sperre døren slik at 27-åringen ikke kom seg ut.

Etter hvert kom 27-årringen seg ut, med kniven i hånden. Da var imidlertid læreren borte. 27-åringen ble pågrepet kort tid etter.

Voldtektssiktet

Trebarnsfaren innrømmer at angrepet var ment som en hevn for den angivelige voldtekten av datteren. Han sier imidlertid at han ikke ville gjort det samme i dag, dersom saken mot læreren skulle bli henlagt.

— Jeg har tre små barn. Jeg skal ikke gjøre noe dumt og havne i fengsel. Det er opp til Gud å dømme ham. Jeg skal ikke gjøre noe. Hvis jeg skader ham, så skader jeg min familie enda mer, sa 27-åringen på spørsmål fra statsadvokat Walter Wangberg.

Bakgrunnen for at faren angrep læreren, er at han var siktet for å ha voldtatt 27-åringens datter (7) på juleavslutningen til en skole i Bergen i fjor. Læreren er fortsatt siktet for dette.

Ifølge tiltalen kom faren til Kvarteret i slutten av februar for å slå læreren bevisstløs, og så skjære av ham penis. Med seg hadde han en jernstang på 70 centimeter og en kjøkkenkniv med et knivblad på 16 centimeter.

Minstestraffen for grov legemsbeskadigelse, som faren er tiltalt for, er to år fengsel.

RUNE STØLÅS
LIV SOLLI OKKENHAUG (mms)
LIV SOLLI OKKENHAUG (mms)
PÅGRIPES: Her blir faren til den syv år gamle jenten lagt i jern etter at han skal ha truet mannen som var siktet for å ha voldtatt datteren.Faren har forklart til politiet at han ikke ville drepe, men skade mannen fordi politiet lot han gå fri.
RUNE STØLÅS
KNIV: Bevæpnet med denne kniven og en jernstang angrep mannen sin datters lærer.
RUNE STØLÅS