Statsadvokaten har nå tiltalt faren (27) for grov legemsbeskadigelse og drapstrusler.

Bakgrunnen for at faren angrep læreren, er at han er siktet for å ha voldtatt 27-åringens datter (7) på juleavslutningen til en skole i Bergen i fjor.

Ifølge tiltalen kom faren til Kvarteret i slutten av februar for å slå læreren bevisstløs, og så skjære av ham penis. Med seg hadde han en jernstang på 70 centimeter og en kjøkkenkniv med et knivblad på 16 centimeter.

— Jeg skal drepe deg, skal faren ifølge tiltalen ha sagt mens han slo mot læreren med jernstangen. Læreren klarte å unnvike slagene, og rømte lokalet. I mellomtiden hadde kafégjestene varslet politiet, som pågrep faren utenfor Kvarteret.

- Drepe i natt

Faren har forklart at han var svært frustrert over politiets etterforskning i voldtektssaken, og at han ikke kunne gå forbi den voldtektssiktede læreren uten å gjøre noe.

Ifølge tiltalen skal faren også før angrepet på Kvarteret ha truet med å drepe læreren.

En ettermiddag i januar skal han ha ringt til politiets operasjonssentral, og sagt at han skulle drepe læreren «i natt».

Faren hadde derfor blitt ilagt forbud mot å oppsøke læreren. Han er nå også tiltalt for å ha brutt dette besøksforbudet.

— Det er en dypt tragisk historie, men jeg vil ikke kommentere tiltalen. Jeg har ikke fått snakket skikkelig med min klient om den, sier advokat Beate Hamre, som forsvarer faren.

Etterforsker voldtekt

Minstestraffen for grov legemsbeskadigelse, som faren er tiltalt for, er to år fengsel.

— Min klient er glad for at det er tatt ut en så alvorlig tiltalte. Det var en meget dramatisk situasjon, og han følte seg i ettertid svært truet, sier lærerens advokat, Odd Drevland.

Læreren er fortsatt siktet for å ha voldtatt jenten.

— Saken er fortsatt under etterforskning. Vi venter på svar fra Rettsmedisinsk institutt på tekniske bevis, sier politiadvokat Per Johan Askevold i Hordaland politidistrikt.

— Jeg har bedt om en avklaring fra politiet. Det er ikke bevis som knytter min klient til voldtekten i det hele tatt, tvert imot er det bevis på at han ikke var på åstedet på tidspunktet dette skal ha skjedd, sier advokat Odd Drevland.

Ifølge bistandsadvokaten til jenten går det etter forholdene bra med henne.

— Familien har flyttet til en annen kant av landet, sier Beate Hamre, som er jentens bistandsadvokat.