Trafikken går jevnt og trutt på utfartsveiene.

— Vanligvis er det lang kø for å komme forbi rundkjøringen i Vågsbotn på denne tiden, men nå går trafikken greit, forteller vaktoperatør Ove Amundsen på Veitrafikksentralen for Hordaland.

Han tror folk må ha reist på påsketur allerede.

Fornøyd

— Man skulle tro det ikke var påske. Fergene tar unna trafikken på Halhjem og det er ikke køer andre steder heller, forteller han.

I et busskur i nærheten av Gullbotn står UP's distriktsleder Leon Nordanger og gjemmer seg. Lenger borte sitter en kollega godt gjemt i buskene med en radar. Men det er ingen travel dag for mannen med bøteblokken. Tre motorsykler og en bil var hele fangsten. Den ene motorsykkelen kjørte i 116 km/t i 80-sonen.

— Det var like før sertifikatet røyk, forteller Nordanger.

Men ellers er han godt fornøyd med at de fleste kjører lovlig. Når trafikken er så tett som i dag, er det vanskelig å kjøre for fort, mener han.

Røper kontroller

— Vi lover kontroller der trafikken er stor, sier han.

I dag er det kontroller på E39 mellom Bergen og Opedal, i Sunnhordland på E139, på E16 mellom Bergen og Voss og ved Lærdal senere i dag.

Han er glad for at det har vært en rolig påske så langt uten alvorlige ulykker. I palmehelgen ble bare to sertifikat beslaglagt mens det ble skrevet ut 62 bøter.

Utrykningspolitiet har sin egen Facebook-side der litt av kontrollvirksomheten røpes.

— Kanskje statens inntekter går litt ned på den måten, men det gjør ingenting. Det viktige er at farten på veiene går ned, sier Nordanger.

Til helgen er de ute igjen når «alle» skal hjem. UP venter størst trafikk og køer ved Trengereid på søndag fra klokken to eller tre.