48-åringen møtte ikke selv da fengslingssaken mot ham startet klokken 13.45, men han motsetter seg ikke å bli fengslet.

Han er nå varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøkskontroll.

— Det fatale skuddet var et uhell, sier hans forsvarer, Turid Mæland.

Politiadvokat Eli Valheim sier dette om at det dødelige skuddet skal ha gått av med et uhell:

— Det samsvarer ikke med det øvrige vi har av opplysninger i saken, sier Valheim.

- Ville bare snakke

Turid Mæland understreker at klienten hennes absolutt ikke hadde noe uoppgjort med drapsofferet.

— Han er lei seg for det som skjedde, sier Mæland.

— Han tenker på de etterlatte. Han tar dette fryktelig tungt.

- Hva gjorde han i leiligheten den aktuelle kvelden?

— Han ville bare snakke med sin eks-samboer. Jeg forstår at det gikk på deling av boet etter samboerforholdet, sier Mæland.

Politiet krevde fire uker med brev- og besøksforbud. Årsaken er at de mener det er både bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare.

— Det går på trusler og forhold opp mot eks-samboeren, sier politiadvokat Eli Valheim.

Politiet mener 48-åringen har truet både ekssamboeren, hennes datter og søster natt til mandag.

Samtidig som 48-åringen blir fremstilt for fengsling, pågår etterforskningen for fullt for å avdekke hendelsesforløpet og et eventuelt motiv.

- Tok søster som gissel

Kay Ivar Sommerschild (25) ble drept da han skulle redde kjærestens mor fra hennes eks-samboer. Han var rett og slett på feil sted til feil tid, tror politiet. De mistenker at den drapssiktede 48-åringens egentlige mål var hans tidligere samboer (43). Men det var kjæresten til eks-samboerens datter, Kay Ivar Sommerschild, som ble skutt og drept natt til mandag.

Dramaet som endte med at Sommerschild ble skutt startet tidligere på kvelden, da 48-åringen skal ha vært på jakt etter eks-samboeren. Bevæpnet med pistol og elektrosjokkvåpen skal han ha oppsøkt eks-samboerens søster, for å tvinge henne til å røpe hvor 43-åringen bodde. Etter bruddet mellom de to hadde 43-åringen flyttet til en ny leilighet som 48-åringen ikke visste nøyaktig hvor var. I sommer fikk han besøksforbud mot kvinnen etter at han skal ha truet henne på livet. Søsteren har forklart at hun ble truet med våpen til å være med 48-åringen for å peke ut for ham hvor hans tidligere samboer bodde i boligblokken.

— Hun ble nærmest tatt som gissel, sier en kilde til BT.

Forsøkte å rømme

Etter å ha funnet eks-samboeren i hennes leilighet, skal 48-åringen ha fremsatt alvorlige trusler mot henne. På et tidspunkt skal begge de to søstrene ha klart å rømme fra leiligheten. Eks-samboeren skal ha blitt tatt igjen av 48-åringen, mens søsteren klarte å søke tilflukt hos en nabo.

— Hun ropte at jeg måtte slippe henne inn og låse døren, sier Reidar Sæthre, som bor i samme etasje som 43-åringen.

Etter å ha slått eks-samboeren, skal den drapssiktede ha truet henne tilbake inn i leiligheten og holdt henne der. I mellomtiden ble eks-samboerens datter (24) varslet om at moren hadde problemer. Datteren kastet seg da i bilen sammen med kjæresten sin, drapsofferet Kay Ivar Sommerschild (25), og kjørte til morens leilighet.

De satte fra seg bilen like utenfor blokken der dramaet utspant seg, uten å slå av lys eller motor, før de løp opp trappene til fjerde etasje.

Drept foran kjæresten

Det var Sommerschild som var først fremme ved leiligheten i fjerde etasje, med eks-samboerens datter hakk i hæl.

— Kom deg ut, Kay, skal 43-åringen ifølge en nabo ha ropt ut da 25-åringen kom inn i leiligheten. Advarselen hjalp ikke. Den nå drapssiktede skjøt først et skudd mot Sommerschild, men bommet. Det andre skuddet var dødelig, og traff ham i mageregionen.

Etter skuddene skal 48-åringen ha rømt fra stedet, men på vei ut skal han også ha truet eks-samboerens datter - som skrekkslagen var blitt vitne til at kjæresten ble skutt. Også flere naboer ble øyenvitner til dramaet som utspant seg.

— Det var noen tumulter utenfor leiligheten, så hørte jeg to skudd. Deretter gikk han jeg antar er gjerningsmannen sakte nedover veien, mens den skadede og de andre personene forsvant inn i leiligheten, sier en nabo. En annen nabo ringte politiet i 00.20-tiden. Sammen med ambulansepersonell rykket væpnet politi ut til åstedet. De hadde kontroll på stedet klokken 00.50. Det ble gjort forsøk på å redde livet til 25-åringen, men han døde i ambulansen på vei til sykehus.

Eks-samboeren til den drapssiktede ble også skadet, og lå i går kveld fortsatt på Haukeland universitetssjukehus.

48-åringen ble pågrepet ikke langt fra åstedet rundt klokken 01.45. Han var da ubevæpnet.

Drapssiktet hadde besøksforbud.