Regjeringen bevilger penger til nytt NHH-bygg, og statsminister Jens Stoltenberg (Ap) benyttet anledningen til å presentere sin skryteliste over investeringer på Vestlandet.

— Hele regjeringen er opptatt av Vestlandet og Bergen som motor. Jeg kan nevne storsatsinger som Hardangerbrua, Haakonsvern, Bybanen og alle de byggene vi har snakket om. Vi ønsker med dette å vise at Bergen og Hordaland er viktig for hele Norge, sa Stoltenberg til BT.

Mæland mener at regjeringens skryteliste ikke er så imponerende som Stoltenberg vil ha det til.

— Haakonsvern skal regjeringen ha skryt for. Det er en stor investering. Men Bybanen og Hardangerbrua kan ikke han ta så mye ære for, mener Mæland.

— Bilistene betaler

Hun viser til at Hardangerbrua ble vedtatt av regjeringen Bondevik II, like før valget i 2005.

— Broen er finansiert som et spleiselag mellom fylket, de omkringliggende kommunene og bilistene. Det er knapt bevilget penger over statsbudsjettet til Hardangerbrua, sier Mæland.

Bybanen er også et spleiselag hvor bilistene tar størstedelen av regningen.

— Det skulle være et 60/40-delt spleiselag, men jeg tror statens andel nå er nede i rundt 25 prosent. Vi har en stor uoppgjort regning fra byggetrinn 1, sier Mæland.

Mange statsrådsbesøk

Regjeringspartiene sliter i motvind på meningsmålingene vestpå. Flere har knyttet tilbakegangen til håndteringen av kraftlinjestriden i Hardanger.

I forrige uke var Stoltenberg i Bergen og frontet vedtaket om å bygge nytt barnesykehus. De får lov til å ta opp lån til å bygge, det bevilges ikke penger til sykehuset, bemerker Mæland.

Byrådslederen synes de mange budsjettlekkasjene og positive vestlandsutspillene fra regjeringen er påfallende.

— Jeg regner med at Stoltenberg også leser meningsmålinger. Det er hyggelig at de etter fem år våkner opp og får fokus på Vestlandet, men jeg håper de har et oppriktig engasjement. Det er veldig rart når de fremhever saker hvor de selv knapt har løftet en finger, sier Mæland.

Hva synes du om regjeringens skryteliste? Si din mening!

PÅ TUR: Stoltenberg og flere av hans statsråder har vært i Bergen i det siste. Her er han på toppen av Stoltzekleiven. ARKIVFOTO: Bjørn Erik Larsen