Kvinnen fra Nigeria sier hun måtte betale sjefen 25.000 kroner i uken — hvis ikke ble hun slått. Pengene måtte hun tjene på Strandkaien.

En 31 år gammel kvinne, også hun fra Nigeria, er tiltalt for menneskehandel, ran og vold.

I retten i dag forklarte den 25 år gamle fornærmede at flere av de nigerianske prostituerte var redde for 31-åringen.

– Hun drev med voodoo, og var god i det. Det er en slags magiske krefter. De er flinke til å bruke det til å skade folk, forklarte 25-åringen.

Hun fortalte også at hun ikke fikk kontakte familien hjemme i Nigeria.

– Jeg ble slått når jeg prøvde å ringe hjem. Av og til fikk jeg låne kundenes telefon, og da ringte jeg familien, sier kvinnen.

– Ville aldri reist

Hun fortalte at hun ble sjokkert da hun kom til Bergen og fikk vite at hun måtte jobbe som prostituert.

– Jeg ville aldri reist til Norge hvis jeg visste at det var det jeg måtte gjøre.

25-åringen forklarte at hun aldri før hadde vært utenfor hjemlandet da hun reiste til Bergen via Italia. Hun kom til Bergen med nattoget. Samme kveld skal hun ha blitt tvunget til prostitusjon på Strandkaien.

– Hver eneste kveld måtte jeg gå på gaten for å tjene penger. Selv om jeg var syk måtte jeg jobbe. Hvis jeg ikke tjente nok, ble jeg slått med en kjepp, forklarte hun i går.

Påtalemyndigheten mener 31-åringen har tjent 500.000 kroner ved å tvinge 25-åringen til å selge sex til bergenske menn.

– Plassert på Kronstad

31-åringen nekter skyld på alle punkter. Hun gråt kraftig og ristet på hodet under fornærmedes forklaring.

25-åringen fortalte om en oppvekst i fattigdom i Nigeria, og at hun ble overlykkelig da kvinnen ville ta henne med til Europa.

– Jeg trodde kanskje jeg kunne jobbe med å vaske huset til rike folk, slik jeg hadde gjort i Nigeria. Norge hadde jeg aldri hørt om. Jeg fikk sjokk da jeg kom hit og fikk vite at jeg skulle arbeide som prostituert, forklarte kvinnen.

Hun sier 31-åringen fulgte henne på reisen til Bergen, og innkvarterte henne i en leilighet på Kronstad. Bare noen timer etter at hun kom måtte hun finne kunder på Strandkaien.

– Jeg fikk vite at jeg skyldte 60.000 Euro (530.000 kroner) for utgifter til reise og opphold, og at jeg måtte betale henne 25.000 kroner i uken. Hvis jeg ikke tjente nok, slo hun meg med en kjepp. Jeg måtte ligge naken på gulvet. Jeg var veldig redd henne, forklarte 25-åringen gråtkvalt.

– Uthengt på nettet

Hun fortalte at hun ved én anledning sendte hjem tusen kroner til familien i Nigeria, fordi lillesøsteren var blitt syk og innlagt på sykehus. 31-åringen skal ha reagert med vold.

– Hun oppdaget at jeg hadde tatt penger, og slo meg i ansiktet og på kroppen. En annen gang slo hun meg da jeg ringte hjem til familien. Det skjedde mange ganger, forklarte 25-åringen.

31-åringen skal også ha tatt henne med til fotografer der hun måtte posere naken og lettkledd.

25-åringen forklarte at hun ikke visste hva datamaskiner og Internett var før hun kom til Bergen.

Bildene av henne er nå spredd på nettet. De ble lagt ut sammen med prostitusjonsannonser som skulle lokke kunder.

31-åringen, som selv var prostituert, er også tiltalt for å ha ranet og banket en kunde ved å slå ham med en treningsmanual.

– Jeg kom til å røpe for henne at jeg hadde en god del penger på konto. Plutselig ville hun ha 40.000 kroner av meg for å sende til familien i Afrika. Da jeg nektet, gikk hun løs på meg. Jeg var veldig redd, hun var jo kjempestor, har mannen tidligere sagt til BT.

Mannen måtte på legevakten, der det ble konstatert flere ribbensbrudd, kutt, risp, blåmerker og hevelser.

31-åringen har forklart at hun havnet i slåsskampm med mannen fordi han ikke hadde betalt for tidligere seksuelle tjenester.

Retten har satt av en uke til saken.

En 31 år gammel kvinne er tiltalt for menneskehandel. Fra venstre fornærmedes bistandsadvokat Beate Hamre, aktor Benedicte Hordnes, og kvinnens forsvarer Eirik Nåmdal.
Odd E. Nerbø