— Det har rast en del mens jeg har bodd her. Men som regel går det jo bra, sier Elin Renate Hiller, opprinnelig fra Møre og Romsdal.

Hun begynte i jobben på Lægreid skule høsten 2000.

— Jeg stortrives i Eidfjord på alle måter. Til sommeren slutter jeg. Men det er mest fordi jeg er rastløs. Det er ikke alle rasene som skremmer meg vekk, sier hun.

Dagen i går hindret likevel mange i Eidfjord i å utføre sine hverdagslige gjøremål. På skolen var noen av plassen tomme. Både elever og lærere måtte melde pass.

Rådgiver og inspektør ved Lægreid skule, Steinar Elvebakk, har en sønn som går på elektrolinjen ved Voss videregående skule, avdeling Granvin. Han ble hjemme i går.

Lærer Liv Synnøve Myrvang har en datter som egentlig skulle reist til sykehus i går for å fjerne gips fra foten. Men de avlyste timen.

-Vi tok av gipsen hjemme i stedet. Vi ville ikke kjøre, sier Myrvang til Bergens Tidende.

I Eidfjord sentrum møtte BT ekteparet Grethe og Einar Børve. De hadde vært på hytten på Maurset i helgen. I går skulle de hjem til Sekse, og måtte ta en lang omveg på grunn av stengt vei. De hadde ikke mye sans for samferdselsminister Torild Skogsholms svar på Hardangers problemer.

Skogsholm (V) sa i går at hun ville ha bedre skredvarsling, uten å gi mer penger til formålet.

— Hvordan har hun tenkt å varsle om skred? Kanskje vi skulle sette ut en politiker på hver nut, sier Einar Børve.

Ekteparet mener at mer penger til rassikring hjelper best.

POLITIKERVARSEL: Sett ut en politiker på hver fjelltopp, så kan de varsle skred, er tipset fra Grethe og Einar Børve etter samferdselsministerens uttalelser i går.
FOTO: KNUT STRAND