I går skrev bt.no om KrF-politikerens blogg, der han under tittelen «Gå til krig mot Nord-Korea» tar til orde for å bruke makt mot regimet.

— Dette er skrevet i bloggstil og satt på spissen, men jeg mener at verdenssamfunnet er altfor passivt overfor Nord-Korea. Det er forferdelig å lese om bruddene på menneskerettighetene, sa Rygg til bt.no i går.

Forskrekket

Hordalands stortingsrepresentant Dag Ole Teigen (Ap) og leder i AUF i Hordaland Kjetil Vevle sier de er forskrekket over Ryggs utspill.

— Rygg demonstrerer minst to ting her. For det første er krigsretorikk ikke noe å spøke med. Det er skremmende at en person i en så viktig posisjon uttrykker seg slik. For det andre argumenterer han for en linje som til og med USA har forlatt, skriver de i en pressemelding.

Nører opp under fremmedhat

De to mener kommentarene på bloggen til Rygg nører opp under fremmedhat, og mener Dagfinn Høybråten må avklare partiets syn.

Kjetil Vevle mener også at forklaringene til Filip Rygg i ettertid har vært for dårlige.

— Intensjonen hans er veldig klar: At han ønsker å gå til krig. Jeg ser at han i etterkant har begynt å angre på uttalelsene sine, sier Vevle.

— Ser du at han kan ha satt ting på spissen for å belyse noe han mener er et viktig problem?

— Selvfølgelig. Men dette er ikke en sak å sette på spissen. Å erklære krig er vel drastisk om en ønsker publisitet rundt en sak. Alle er bekymret over situasjonen, men krig er ikke måten å forandre den på, sier Vevle.

TOTALITÆRT: Nord-Korea er kjent for å være et lukket og totalitært regime.
SKREMT: Kjetil Vevle i AUF.
Bergens Tidende
BLOGGER HARDT: Filip Rygg er gruppeleder for KrF i Bergen bystyre.