De to bilene, med fem voksne og barn i, havnet mellom to snøskred onsdag kveld. Meldingen om det første raset kom klokken 21.22. En geolog kom til området rundt klokken 10.30 torsdag morgen.

— Blir hentet ut

I 12-tiden torsdag sier Hardanger-lensmann Øyvind Rosseland at geologen er ferdig på stedet. Foreløpig vil kun det ene raset bli ryddet. Ved Ekkjevika, der det første raset gikk, er det for ustabilt.

— Ryddearbeidet er trolig ferdig rundt klokken 14 torsdag. Da vil familiene i bilene bli hentet ut for å ivareta sikkerheten deres, sier Rosseland.

— En far med sin åtte år gamle sønn sitter i den ene bilen. I den andre er det et ektepar og deres tenåringsbarn. Alle har det bra og har holdt varmen. Jeg har snakket med dem i dag, sier Rosseland.

Den ene bilen skal ha godt med mat med seg.

Umulig å få ut

Rosseland var selv ute på det første raset. Det gikk ved Røldalsvatnet ved Ekkjevika.

— Det var ganske stort, sikkert ti meter bredt og 3-4 meter høyt. Men lite gikk ut i veien, sier Rosseland.

Det andre raset gikk i nærheten av Suldal, mellom Lono og Botnen.

På grunn av stor rasfare ble det vurdert som umulig å få bilene ut onsdag.

- Rolige

Onsdag kveld sa politiet at de fem i bilene tok situasjonen greit, og at bilene står på et trygt sted.

— De er rolige og inneforstått med situasjonen, sa politiet da.

— De står der fortsatt, og så vidt vi vet har de det etter forholdene bra, sier vaktoperatør Morten Hansen ved Vegtrafikksentralen i 07-tiden torsdag.

Det første raset giekk ved Ekkjesvik på vestsiden av Røldalsvatnet klokka 21.45. Neste ras gjikk ved Øvre Lonavatnet seks kilometer fra kommunegrensen mellom Odda og Suldal klokka 23.30. De to bilene var på vei fra Nesflaten-siden mot Røldal da de kom til Røldalsvatnet og oppdaga raset der. Da de returnerte i retning Nesflaten, var veien stengt også i den retningen - av raset ved Øvre Lonavatnet som nettopp hadde gått, melder aftenbadet.no.

Tips? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post