• For mange skotter er dette ikke en dag for å feire, sier Willie Dawson.

Det ble varslet høy kiltføring, men på den skotske valgvaken på Nøsteboden var det flest bergensere som hadde møtt opp. I 20-tiden på torsdag kveld hadde innehaver Roger Iversen fortsatt troen på at flere ville komme etterhvert som resultatene begynte å tikke inn utover kvelden.

-Viktig for Skottland

I tillegg til en håndfull medlemmer fra det Glade Bergen med mer eller mindre skotske aner, var Willie Dawson fra Bergen Scottish Society en av de få skottene som hadde møtt opp.

— Dette er et veldig viktig valg for Skottland, men ikke nødvendigvis noe å feire. Skottene er nervøse og ønsker å følge dette tett sammen med venner og kjente, forklarer han.

Ligger an til nei

Dawson er gift med en bergenser, og har bodd i Norge i flere år. Han kan ikke stemme i valget, og er usikker på hva han ville stemt om han kunne.

— Jeg ville stemt ja med hjertet, men nei med et klart hode.

NTB melder at de siste meningsmålingene torsdag viser at 53 prosent av befolkningen kommer til, eller har, stemt nei.

Den bergenske skotten på Nøstet tror mange av de som er usikre ikke kommer til å tørre å stemme ja til uavhengighet når de står i valglokalet.

- Mulig å være liten og uavhengig

— Mange føler seg trygg på hva de har, men er usikker på hva uavhengighet vil få å si for dem, sier Dawson.

Han tror likevel at den lille gruppen skotter som bor i Bergen har fått øynene opp for hva skotsk uavhengighet kan bety.

— Skottland har omtrent samme befolkning som Norge, og vi har en del av de samme ressursene som dere. Her ser vi at det er mulig å være et lite land i Europa utenfor EU, sier han.

Se siste nytt fra valget under: