Nå har Kunsthøgskolen i Oslo kommet med sin erklæring, og konkluderer med at skolen er for kommersiell til at fotoundervisningen som blir gitt kan defineres som kunst.

Dette til tross for at Silje Eide har fått en tidligere erklæring fra Kunsthøgskolen om at skolen i England var å se på som en kunstutdanning.

— Nå sier de at den første undersøkelsen var for unøyaktig. Det er merkelig at de kan gå tilbake på det, sier Eide frustrert. Hun forteller at erklæringen fra Kunsthøgskolen har satt sinnene i kok på skolen i England, som ikke er spesielt fornøyd med å bli omtalt som kommersiell. Jentene fikk først avslag på stønad fra Lånekassen fordi de mente fotografi ikke kunne defineres som kunst. Etter mye medieomtale besluttet Lånekassen at foto likevel skulle ses på som kunst, men at det skulle være opp til Kunsthøgskolen i Oslo å vurdere om de enkelte utdanningene var å se på som kunstutdanninger.

— Jeg nekter å gi opp etter å ha jobbet så mye med denne saken. Vi får se hva reaksjonen fra skolen i England fører til. De har vist stor forståelse, og har sagt seg villig til å sende oss de første prosjektene på e-post, slik at vi kan jobbe med dem hjemme, inntil saken er avklart. Men det ser ikke lyst ut, medgir Silje Eide (23) fra Askøy.

GIDSKE STARK