Fylkesvei 92 ble fredag morgen stengt, etter et steinras mellom Vikøyri og Arnafjord i Sogn og Fjordane.

— Det er et større steinras som har kommet ned. Den største er på mellom tre og fire kubikk. Deler av veibanen er ødelagt og en mur under veibanen har også fått skader. Vi vet ikke når vi får åpnet veien igjen, sier trafikkoperatør Roger Nedberge Hille i Vegtrafikksentralen.

- To biler reddet trolig livet vårt

Gunnar Fjellheim var trolig bare sekunder unna raset, som knuste både autovernet og veien på stedet. Sammen med kollega Tommy Halset var han på vei til jobb.

— Vi møtte to biler like før vi kom frem til rasstedet. Veien er så smal at vi måtte stoppe for dem. Det reddet trolig livet vårt, sier Fjellheim til BT.

Det var NRK Sogn og Fjordane som først omtalte raset.

Ser ofte steiner på veistrekningen

Det var ikke bare Fjellheim som var nær raset fredag. Han forteller at like bak dem kom skolebussen kjørende.

— Heldigvis var det ikke elever i den. Bussen var på vei for å hente dem, sier Fjellheim, som kjører på veien hver dag og ofte ser steiner som har rast ut.

— Jeg ser nesten daglig mindre steiner som ligger i veibanen, som er store nok til at det vil gå ille om de treffer en bil, sier han.

Sender ut geolog

En geolog er fredag på vei ut for å vurdere rasstedet fra helikopter. Vegtrafikksentralen fikk melding om hendelsen fra en entreprenør klokken 07.35 fredag morgen. Det er uklart når raset gikk, men det skjedde trolig i løpet av natten.

— Dette er en rasutsatt vei som ofte er stengt på vinteren på grunn av snøras, sier Hille.

Det finnes ikke omkjøring på strekningen. Ifølge Vegtrafikksentralen må veien etter alt å dømme repareres før den kan åpnes for biltrafikk igjen. Det kan ta tid.

Politiet i Sogn og Fjordane var ikke kjent med raset da BT tok kontakt.